Usta gazeteci kaybolmak üzere olan tarihi mirasa isyan etti

Usta gazeteci kaybolmak üzere olan tarihi mirasa isyan etti

Gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş, Konak'ta bulunan bir tarihi mirasın kullanımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

MEDYA EGE - İzmir tarihi araştırmaları ile bilinen usta gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş, Konak'ta bulunan bir tarihi mirasın kullanımına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Müftü Rahmettullah Çelebi'ye ait tarihi miras evde fuhuş yapıldığını iddia eden gazeteci Kocabaş sert bir dille yerel yetkilileri eleştirdi.

basmane.jpg

Kocabaş, açıklamasında şunları aktardı; "İzmir’in kurtuluşu için göğsünü siper eden Rahmettullah Çelebi Hocanın evi. İzmir Cumhuriyet’in kenti. Cumhuriyet’in kurtuluş ve kuruluş kenti. Ama kültür mirasları talan ediliyor. Şu anda iktidar muhafazakar bir iktidar. Keşke Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da haberi olsa. Bir müftünün evi nasıl işgal olabilir. Yunan’ın yapmadığını bugün ahlaksızlar nasıl yapar? İzmir Valisi koltuğunda nasıl huzurla oturur? İzmir Emniyet Müdürü nasıl asayiş bel kemal der? Konak Belediye Başkanı kendi sınırları içinde bir tarihi yapının fuhuş ve uyuşturucu merkezi olmasına nasıl sessiz kalır? Ya da İzmir’in CHPli, AK Partili, İYİ Partili milletvekilleri sizler ne işe yararsınız? Hangi yüzle 9 Eylül’ü kutlayacağız biz? İşgalin Kalpaklı Müftüsü Rahmetullah Çelebi'nin evi ne hale geldi biliyor musunuz? Ben de müslümanım yüreğim acıyor artık! Nasıl olur da bu tarihi binanın bir fuhuş merkezi, uyuşturucu yuvası olmasına göz yumulur? Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy neden plaket çaktılar? Bu evin mülkyeti kimlerde? Basmane Polis Karakolu ne yapıyor? Yanarsa sorumlusu Kültür Bakanlığı ve İzmir Valiliği'dir!

799b311f-b674-41b8-b19d-b64e8e1dad49-12a.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.