Usta gazeteci törenle anıldı

Usta gazeteci törenle anıldı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kurucu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı, gazeteci yazar İsmail Sivri, ölüm yıl dönümünde törenle anıldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Kurucu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Onursal Başkanı, gazeteci yazar İsmail Sivri, 16’ıncı yıldönümünde törenle anıldı.

İsmail Sivri’nin Alsancak’taki anıtı önünde düzenlenen törene, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi Eski Başkanı Erdal İzgi, İGC Onursal Başkanı 26. ve 27. Dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel, İGC Başkanı Dilek Gappi, İGC önceki Dönem Başkanı Misket Dikmen, İGC üyeleri, İzmir 68’liler Birliği Başkanı Gazeteci Yazar Okan Yüksel, İzmir’i Sevenler Platformu Genel Koordinatörü Cevat Ziya Maruflu, İsmail Sivri’nin kızı Hikmet Sivri Gökmen ve İsmail Sivri’nin gazeteci dostları katıldı. Her yıl olduğu gibi, ölümünün 16’ıncı yılında İsmail Sivri anıtına, kırmızı karanfiller bırakıldı.

ismail-sivri-anma-1.jpeg

"ZOR GÜNLER BİZİ BEKLİYOR"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, şu ifadeleri kullandı: “16 yıldır yürekten anılıyorsan efsanesin demektir. Her yıl anılarımızı anlatıyoruz. Biraz da kendisine Türk basını ve yerel basının geldiği noktadan haber verelim isterim. Gerçi hiç de iç açıcı olmayacak söyleyeceklerimiz. Onuruyla, özgürce yaşamanın bedelini en ağır yine gazeteciler ödüyor. Halen düşünceleri nedeniyle cezaevinde olan meslektaşlarımız var, hatta doğru bir haberi sosyal medyadan paylaştığı için gözaltına alınan, tutuklanan meslektaşlarımız var. Açık açık da söyleniyor, bu haberi neden paylaştın diye. Sadece baskı değil ki, ekonomik şiddet de var üzerimizde. Hatta önümüzdeki günlerde zar zor elde ettiğimiz istihdamda zor günler bizleri bekliyor” dedi.

"GÜCÜMÜZÜ HASAN TAHSİN’DEN ALIYORUZ"

Gappi, şöyle devam etti: “Özgür kalmak, bağımsız haber yapmak için direniyoruz ve direneceğiz. Çünkü gücümüzü bağımsızlık meşalesini yakan Hasan Tahsin’den, izinden gitmeye ant içtiğimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz. Dünya basın özgürlüğü endeksinde son sıralardan ön sıralara gelinceye kadar mücadelemiz sürecek. İsmail Sivri’nin felsefesini yaşatmak bizim boynumuzun borcu. Önce gazeteci, sonra insan tartışmalarına dur diyen o güzel felsefeyi yaşatmak boynumuzun borcu.”

"İZ BIRAKMIŞ BİR BÜYÜK"

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da, “16 yıl geçmesine rağmen bir meslek liderinin unutulmaması çok önemli. İz bırakmak çok önemli. İsmail Sivri de çocuklara olan düşkünlüğü ile iz bırakmış bir büyüğümüz. Şakacı, mütevazi kimliği ile hep sevilmiştir. İsmail Sivri ismini yaşatabilmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

"NASRETTİN HOCA GİBİYDİ"

İGC Önceki Dönem Başkanı Misket Dikmen, “İsmail Sivri, zaman zaman babamdan sonra şefkatine sarıldığım en önemli isimdir. Onunla cemiyet altında çalışabilmek benim için çok önemli. İsmail Sivri’yi özlemle yad ediyorum” dedi. İGC Onursal Başkanı 26. ve 27. Dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel ise “İsmail ağabey şakacıydı. Nasrettin Hoca gibiydi. Onu tanıdığım için çok mutlu ve gururluyum. Özlemle anıyorum” diye konuştu. Babası İsmail Sivri’yi anlatan İsmail Sivri’nin kızı Hikmet Sivri Gökmen, şu ifadeleri kullandı: “Ben babamın anıtının olduğu sokakta oturuyorum. 16 yıldır köşede babam var diyorum. Onunla konuşuyorum. Türkiye’yi anlatıyorum. 48 yıl bir babadan öte, dost arkadaş, bir babanın kızı olmak bambaşka bir duygu. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ederim.”

Gökmen’in ardından konuşan Konak Belediyesi Eski Başkanı Erdal İzgi, İsmail Sivri’yi özlemle andıklarını dile getirirken, gazeteci Okan Yüksel de, “Ölür ölmez unutulmak istemiyorsanız, yazılmaya değer işler yapın. İsmail ağabey, onurlu çalışkan ve üretkendi. Onu özlemle anıyorum” diye konuştu.

dilek-gappi.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.