Usta oyuncular Çeşmeli sanatseverlerle buluşacak

Usta oyuncular Çeşmeli sanatseverlerle buluşacak

Kültür ve sanat etkinliklerine hız kesmeden devam eden Çeşme Belediyesi, düzenlediği “Alaçatı Tiyatro Günleri” ile 28 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında tiyatro severler ile kırmızı perdeyi buluşturuyor.

Alaçatı Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek Alaçatı Tiyatro Günleri kapsamında ilk olarak uyarlama ve yönetmenliğini Cengiz Toraman’ın yaptığı “Aziz Nesin Kabare” isimli oyunu, Çeşmeli izleyicilerle buluştu.

Levent Üzümcü, Ali Haydar Beşer, Mehmet Küçükaydın ve Cengiz Toraman’ın rollerini üstlendiği oyun izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran düzenledikleri etkinliklerle Çeşmeliler’in pandemi sürecinde kültür ve sanata olan hasretini gidermek istediklerini ifade etti.

Alaçatı Tiyatro Günleri kapsamında 5 Ekim Salı günü Rutkay Aziz’in yönettiği, Taner Barlas’ın kurguladığı 1984 (Büyük Gözaltı) George Orwell’in kült romanı 1984’teki distopyayı tiyatro sahnesine taşıyor.

alacati-tiyatro-gunleri-basladi2.jpg

8 Ekim Cuma günü Meddah kültürünün son temsilcisi usta oyuncu Mehmet Esen’in tek kişilik gösterisi Çeşmeli sanatseverler ile buluşacak.

12 Ekim Salı günü, Genco Erkal, Ahmet Arif’i anlatacağı yeni oyunu Şahdamarım ile Çeşmeli izleyicilerle bir araya gelecek. Tek bir şiir kitabıyla edebiyatımızın zirvesini tutmuş, halk kitlelerince en sevilen yazarların başında gelen büyük ozan Ahmet Arif’in ölümünün 30. yılında onun anısına düzenlenen Şahdamarım’da onun şiirlerinden bestelenen şarkıları sahnede Ercan ve Gökhan Çağıran kardeşler yorumlayacak.

alacati-tiyatro-gunleri-basladi4.jpg

15 Ekim Cuma günü ise, bir konuşma ustası; anlatanla dinleyeni, oyuncuyla seyirciyi, uyuşmazmış gibi görünen şeyleri bir araya getirebilen bir usta olan Ali Poyrazoğlu Asi Kuş’ta Bizet’nin ünlü operası Carmen’in bir ucundan girip öbür ucundan çıkıyor. Opera, tiyatro, bale ve güldürü ustalığının bir arada olduğu oyun Çeşmeliler’e unutulmaz bir gece yaşatacak.

alacati-tiyatro-gunleri-basladi1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.