Ustaların 50. yılı MODEKO'da kutlanacak!

Ustaların 50. yılı MODEKO'da kutlanacak!

MODEKO 2020 31. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nda bir ilk yaşanacak.

4-8 Mart 2020 tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleşecek organizasyonda yıllara meydan okuyan 11 Ahşap Ustası ödüllendirilecek. 50 yıldır işletme düzeyinde mobilyacılık yapmanın önemine vurgu yapan İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan “Yarım asırlık ustalara minnet ve şükranlarımızı birer belge ile sunacağız”dedi.

BİR İLK YAŞANACAK

MODEKO 2020 31. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’na sayılı günler kaldı. Sektör 4-8 Mart 2020 tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleşecek organizasyonu bekliyor. Türkiye’nin en kapsamlı fuarında bu yıl bir ilk daha yaşanacak. İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Kalifiye eleman sıkıntısı yaşanan sektörde meslek büyüklerini ödüllendirme kararı aldı.

USTALARIMIZ HAZİNEMİZDİR

Marangozluk ve Mobilyacılık sektöründe usta olmanın pek kolay olmadığını hatırlatan İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan, iş yapan hayattaki ustaların kıymetinin bilinmesini istedi. Başkan Özkoparan, “Yıllardır ağaca şekil veren ahşap ustaları, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin kapsamında. Hayattaki Ustalarımız bizim için Yaşayan İnsan Hazinemizdir. Milli kültürün bayraktarı ve usta-çırak geleneğinin seçkin temsilcileridir. Bu zanaatkarlarımız, tüm hayatlarını vakfederek elde ettikleri bu becerileriyle, ortaya koydukları eserlerle, ülkemize ve dünyaya kazandırdıkları bu özgün değerlerle her türlü teşekkürü ve takdiri hak ediyorlar." dedi.

MARİFET İLTİFATA TABİDİR

Marangozluk mesleğinin bir peygamber mesleği olduğuna dikkat çeken İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan, ustaların sevgiyle mesleklerini uzun yıllar icra ettiğini söyledi. Başkan Özkoparan, “Mobilya sektöründe kalifiye eleman yetiştirmek için türlü projeleri hayata geçiriyoruz. Tutku ile bu mesleği yapanları hatırlamanın ve hatırlatmanın yararlı olacağını düşündük. Marifet iltifata tabidir dedik. 1951 yılında kurulan İzmir Mobilyacılar Odamıza 1970 öncesi kayıt yaptıran ustalarımızı ödüllendirme kararı aldık. 50 yıldır hiç ara vermeden bu mesleği yapanlara ödüllerini MODEKO Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nda vereceğiz. Çıraklarına "Dağıtan değil toparlayan, yıkan değil yapan ol" diyen, 5 ölç 1 kes nasihatını veren 11 ustamıza saygımızı göstereceğiz. Bu ustalarımızdan sektörümüzün daha fazla yararlanmasının önünü açacağız”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.