“Üsteğmen Kara Fatma” mezarı başında anıldı!

“Üsteğmen Kara Fatma” mezarı başında anıldı!

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Milli Mücadelemizin kadın kahramanını ölümünün 65. Yıl dönümünde andı. 

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) İstanbul şubeleri, Milli Mücadelemizin efsane kadın önderlerinden “Kara Fatma” olarak tanınan Fatma Seher Erden’i, ölümünün 65. yıl dönümünde İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Kulaksız Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında düzenlenen törenle andı.   

CKD genel merkezi’nden bugün (02 Temmuz 2020) yapılan yazılı açıklamaya göre, CKD İstanbul Şubeleri, Fatma Seher Erden’in yaşamını anlatan “Kara Fatma” kitabının yazarı ve Milli Mücadele'nin Kayıp Kadınları Derneği (MMKKD)’nin kurucusu İlknur Bektaş’ın öncülüğünde organize edilen anma töreninin düzenlenmesine başından bu yana destek verdi. 

Açıklamaya göre, bugün yaklaşık 100 kişi ile gerçekleşen anma töreni de öğle saatlerinde İstiklal Marşı ile başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden iki albay, askerleriyle birlikte Fatma Seher’in mezarı başında selam dururken; anma organizasyonuna destek veren CKD Maltepe, Şişli ve Kadıköy şubelerinin üye ve yöneticileri de törende hazır bulundu. 

 Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kaymakam Mustafa Demirelli’nin de katıldığı anma töreninde, Fatma Seher Erden’in yaşarken gazilik maaşını bağışladığı Kızılay’ı da Beyoğlu Kızılay Şubesinden bir ekip temsil ederek törendekilere içecek ve yiyecek hizmetinde bulundu. Törende ayrıca Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ile siyasi partililer de yer aldı.  Vatan Partisi İl Başkanı Cem Dikmen ve Öncü Kadın İl Başkanı Şükran Ulusoy ile Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ nin kadın kolları temsilcileri de törene katılanlar arasındaydı.      

Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile MMKKD Başkanı İlknur Bektaş’ın, Fatma Seher Erden'in, Kasımpaşa-Kulaksız Mezarlığı arşivinden çıkarılan defin belgesini törene katılanlara birlikte takdim ettikleri anma etkinliğinde, bazı katılımcılar da konuşma yaptı. CKD İstanbul Şubeleri adına Maltepe Şube Başkanı Sibel Karaoğlu da törende söz aldı.  Karaoğlu, “Bugün Türkiye Cumhuriyetinde başımız dik olarak yaşıyorsak, başta Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşına kanıyla canıyla cesaretiyle katılan tüm gazi ve şehitlerimiz sayesindedir” sözleriyle başladığı konuşmasına, şöyle devam etti: 

“Bugün o kahramanlardan birisini Üsteğmen Fatma Seher Hanımı, diğer adıyla Kara Fatma’yı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Anadolu Kadınları Müdafa-i Vatan Cemiyeti’ni örnek alan biz Cumhuriyet Kadınları Kara Fatma’ya mezarı başında bir söz veriyoruz. 

Bugün de vatanımıza ve bağımsızlığımıza göz dikenlere karşı, onun taşıdığı bayrağı aynı kararlılıkla taşıyacak; dışarıdan ve içeriden gelen bölücü tehditlere karşı, kimseden görev beklemeden vatanımızı savunacağız. 

Kara Fatma’ya borcumuzu ancak Vatan savunmasında Şehit olan Yarbay Songül Yakut, Astsubay Esma Çevik, Şehit öğretmen Aybüke Yalçın, Diyarbakır’da HDP binası önünde evlat nöbeti tutan analar olabilirsek öderiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.