Üstün Hizmet Ödülü Prof. Dr. Serhat Bor’a

Üstün Hizmet Ödülü Prof. Dr. Serhat Bor’a

Varyant Rotary Kulübü dönemin Meslekte Üstün Hizmet Ödülü’nü Ege Üniversitesi Gastroenteroloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor’a takdim etti.

Hilton Garden Inn İzmir’de yapılan törende Bor ödülünü Rotary 2440. Bölge Federasyonu Geçmiş Dönem Başkanı Lütfi Demir’in elinden aldı.

İzmir Varyant Rotary Kulübü Rotary’nin Meslekte Üstün Başarı Ödülü’nü, hem kendisi hem de Ege Reflü Çalışma Grubu adına Ege Üniversitesi Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor’a verdi. Bir dönem Ege Üniversitesi Dekanlığı ve Türk Gastroenteroloji Dernek Başkanlığı da yapan Bor, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalında Reflü ve Motilite Veri Tabanının Oluşturulması ve Veri Madenciliğine Dayalı Analizlerinin Yapılması için hazırlamış olduğu proje ile şu an 10 bin 780 hastanın hastalık öyküleri, tanı ve tedavi bilgilerine ulaşılması ve hastaların izlemini kolaylaşmasına olanak sağladı. Aynı zamanda Ege Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Fonksiyonel Gastrointestinal Hastalıklar Derneği işbirliği ile çok sayıda Motilite Atölye Çalışmaları düzenlemiş, ulusal ve uluslararası uzman ve klinisyenlerin eğitimlerini düzenleyerek eğitimler vermiştir. Prof. Dr Serhat Bor bilimsel çalışma ve araştırmalarını, klinik hizmetlerini, eğitim ve sosyal sorumluluk projelerini kliniğinde ve klinik araştırmaları biriminde görevli geniş bir öğretim üyesi, uzman ve akademisyen ve doktorlardan kurulu araştırma ekibi ile yürütmektedir.

varyant-rotarynin-meslekte-ustun-hizmet-odulu-prof-dr-serhat-bora-foto-1.jpeg

Varyant Rotary Kulübü Başkanı Ali Ziya Tunçel Ödülü Prof. Dr. Serhat Bor’a takdim etme nedenini, Dünyanın sayılı çalışma gruplarından Ege Reflü Çalışma Grubu olarak anılan doktorların Türk Tıp literatürüne geçmiş çok sayıda çalışması bulunmakta ve konularında Dünya’da söz sahibi olan nadir gruplardan birisi olarak bizlerin de göğsünü kabartmakta dedi. Tunçel, “Varyant Rotary Kulübü olarak Serhat Hocamız ve benzeri bilim insanlarına Türkiye’nin her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyor ve kendisine müteşekkir olduğumuzu ifade etmekten mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Ödül takdimini Geçmiş Dönem Federasyon Başkanlarından Lütfi Demir’in yaptığı tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.