Üstün Zekalı Çocuklardan Doğaya Hediye

Üstün Zekalı Çocuklardan Doğaya Hediye

Türkiye Üstün Zekalılar Yüksel Eğitim Vakfı (TÜZYEV), İzmir’de yürüttüğü çalışmalarla adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

Atık pillerin doğaya verdiği zararı önlemek amacıyla 7-13 yaş aralığındaki üstün zekalı çocuklar yazılımını kendilerinin ürettiği PİLKAÇU projesini bugün Bayraklı’da tanıttılar.

Tanıtım toplantısına CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Devrim Barış Çelik’te katılarak projeye destek verdiler. TÜZYEV İzmir Müdürü Derya Şafak açılış konuşmasında asıl emeğin çocukların ve eğitmen ekibinin olduğunu ifade ederek “Emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bize her daim desteğini esirgemeyen  Çağrı Gruşçu’ya da özverisinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.” diyerek, tanıtım toplantısını başlattı.

Isınma oyunuyla başlayan toplantıda katılımcılar da çocuklarla birlikte oyuna katılarak eğlendiler. Çocukların kısa tiyatral gösterilerinin ardından; pillerin doğaya verdiği zarar ve üretilen projenin detayları anlatıldı.

Sahneye davet edilen Gruşçu: “Türkiye’nin geleceğine en iyi yatırım eğitimdir diyoruz. Dönüşüm olarak belirttiğimiz teknoloji tabanlı eğitim, nanoteknoloji, uzay çağı, yazılım, endüstri 4.0 gibi süreçleri yakalamamız gerekiyor. Ülkemizde özel eğitime ihtiyaç duyan kesimler var; bunlardan biri de üstün zekalı çocuklarımız. TÜZYEV’in 7-13 yaş arası üstün zekalı çocukları atık pillerin doğaya zararlarını yok edebilmek için yazılımını kendilerinin ürettiği PİLKAÇU adlı proje üretti. Bizleri de PİLOZOF olmaya davet ediyorlar. Elbette ki Pilozof olacağım. Bugün proje tanıtım toplantısına katılarak geleceğimize yapılan yatırıma destek olmaya çalıştık. “ ifadelerini kullanarak toplantıda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıya girişlerin 1 atık pil ile gerçekleşmesi üzerine İzmir Milletvekili Adayı Devrim Barış Çelik , 1 buçuk yıldır evde biriktirdiği onlarca atık pil ile katılım göstererek atık pil konusunda farkındalığının yüksek, doğa dostu birey olduğunu gösterdi.


PİLLERİ TOPLAYIN, PİLKAÇU'YA ATIN VE  PİLOZOF OLUN! 

Türkiye Üstün Zekalılar Yüksel Eğitim Vakfı (TÜZYEV) İzmir Eğitim Merkezi, bu yılki çalışmalarında çevre dostıu ve atık pillerin geri kazandırılması konulu bir proje geliştirdi. Öğrenciler bir "Pil Atık Kutusu Projesi" kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda eğitmenlerinin rehberliğinde pil atıklarının toplanmasının ilgi bir çekici boyut kazanmasını hedefledi. Ülkemizde yeterli önemin verilmediği bu hassas konuda, proje ile daha çok insana ulaşmak ve atık pilleri toplama işini bir davranış haline gelmesini sağlamak adına iki karakter planlandı: Pilkaçu ve Pilozof. 

Akıllı bir pil kutusu özelliği gösteren Pilkaçu, piller atıldıkça değiişik uygulamalar ve sürprizler yapacak şekilde geliştirilmeye açık. Pilozof ise herkesin kazanabileceği bir unvan. Tabii atık pilleri toplayıp Pilkaçu'ya atmak ve bunu alışkanlık haline getirmek şartı ile. Elbette Pilozof olarak kalabilmek en büyük hedef. 

7-13 yaş arası üstün zekâlı çocukla geliştirilen projede, öğrencilere 4 eğitmen ve iki psikolog eşlik etti. Projede son aşamaya gelen eğitim merkezi, kısa zamanda tanıtımını da yapacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.