Uydu Teknolojileri Haftası başlıyor!

Uydu Teknolojileri Haftası başlıyor!

Bakanlığın vizyonu doğrultusunda sektör paydaşlarının karşılıklı bilgi alışverişinin ve ilişki ağlarının geliştirilmesine katkı sağlamak üzere düzenlenecek olan Uydu Teknolojileri Haftası’nda yerli ve yabancı katılımcıları buluşturacak

Uydu Teknolojileri Haftası ile ilgili Bakan Karaismailoğlu, “Türkiye’nin mevcut gücü ve potansiyelini göz önüne alarak, hangi Uzay alanlarının geleceğe dönük büyüme için en yüksek potansiyeli vaat edebileceğini ve Türk Uzay sektörünün bu büyümeden elde edeceği avantajların neler olabileceği haftamızın ana temasını oluşturacaktır” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının öncülüğünde Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan “Uydu Teknolojileri Haftası”, 7-9 Ocak 2021 tarihleri arasında Hibrit olarak gerçekleştirilecek. Uydu Teknolojileri Haftasının bir diğer önemli olayı ise TÜRKSAT 5A uydusunun hizmet vereceği yörüngesine fırlatma faaliyetini de içinde barındıracak.

TÜRKSAT 5A uydusunun hizmet vereceği yörüngesine fırlatma faaliyeti gerçekleştirilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının vizyonu doğrultusunda sektör paydaşlarının karşılıklı bilgi alışverişinin ve ilişki ağlarının geliştirilmesine katkı sağlamak üzere düzenlenecek olan haftada, yerli ve yabancı binlerce katılımcının tek bir çatı altında deneyimsel uygulamalar, zenginleştirilmiş içerik ve metodolojilerle bir araya getirilmesi hedefleniyor: Bakanlığın öncülüğünde ilk kez düzenlenecek olan Uydu Teknolojileri Haftası, 7-8-9 Ocak 2021 tarihlerinde Hibrit olarak gerçekleştirilecek.

Uydu Teknolojileri Haftası’nın bir diğer önemli olayının TÜRKSAT 5A uydusunun hizmet vereceği yörüngesine fırlatma faaliyetini de içinde barındırıyor olacağını bildiren Bakanlık, etkinliğin ikinci günü sabahın erken saatlerinde 8 Ocak 2021 Cuma günü saat 04.28’de fırlatma etkinliğinin canlı yayınlanacağını aktardı.

“Türk Uzay sektörünün büyümeden elde edeceği avantajlar haftanın ana temasını oluşturacak”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın öncülüğünde Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Uydu Teknolojileri Haftası ile ilgili konuşan Bakan Karaismailoğlu ise şu ifadelere yer verdi:

“Teknolojik gelişmelerin baş döndürücü bir hızla sürdüğü 21’inci yüzyılda bilişim teknolojisi, biyoteknoloji ve alternatif enerji teknolojileri ile birlikte uzay teknolojisinin de önemi artmaktadır. Türkiye’nin mevcut gücü ve potansiyelini göz önüne alarak, hangi Uzay alanlarının geleceğe dönük büyüme için en yüksek potansiyeli vaat edebileceğini ve Türk Uzay sektörünün bu büyümeden elde edeceği avantajların neler olabileceği haftamızın ana temasını oluşturacaktır.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.