Uyku Sağlığı Antalya'da Masaya Yatırılacak

Uyku Sağlığı Antalya'da Masaya Yatırılacak

'Uyku sağlığı' Antalya'da masaya yatıyor!

Türk Uyku Tıbbı Derneği (TUD)’un düzenlediği “17. Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi” Antalya Belek’te 2-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor.
 
7. Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi” Antalya Belek’te 2-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor.
 
Eş zamanlı olarak “4. Ulusal Uyku Tıbbı Teknisyenliği Kongresi”nin de yapılacağı organizasyonda hekim ve teknisyenlere yönelik verilecek iki sertifikasyon kursunda başarılı olanlar da mesleğe yeni üye kaydedilecek. 
 
Terör, siyaset ve ekonomik kaygılarla toplumda giderek daha çok insanın uyku sorunlarıyla başvurduğu “uyku tıbbı” uzmanları, ülke çapında düzenlenen kongreleri için bugün Antalya Belek’te biraraya geliyor.  
 
Türk Uyku Tıbbı Derneği’nin (TUTD),  her yıl hekimlere yönelik organize ettiği “Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi”nin bu yıl 17’inci gerçekleştirilecek. 2 – 6 Kasım 2016 tarihleri arasında, Antalya Belek Maritim Pine Beach Otel’de düzenlenen kongre içinde, eş zamanlı olarak teknisyenlere dönük organize edilen  “Ulusal Uyku Tıbbı Teknisyenliği Kongresi” nin de bu yıl 4.’sü yapılacak. 
 
Uyku sağlığının tıp otoritelerini bir araya getirecek olan geleneksel buluşmada ayrıca uzmanlık alanına yeni girecek olan hekim ve teknisyenlere de  “20. Uyku Tıbbı Hekimliği Sertifikasyonu Kursu” ve “7. Uyku Tıbbı Teknisyenliği Sertifikasyon Kursu”  verilecek.   
 
TUTD Başkanı Prof. Dr. Oya İtil, kongre öncesi yaptığı açıklamada, “Kongrelerimiz boyunca yurtiçinden katkı sağlayacak davetli konuşmacılarımız deneyimlerini paylaşılacak ve uyku tıbbını derinlemesine inceleyeceğiz” diye konuştu. 
 
Kongrelerin katılımcı hekim ve teknisyenleri,  bugün (2 Kasım Çarşamba) Belek’teki Maritim Pine Beach Otel’de otelde buluşurken, açılış yarın (3 Kasım Perşembe günü) saat 9’da gerçekleştirilecek. 
 
Prof. Dr. Murat Aksu’nun ‘İnsanın Uyku Macerası’ başlıklı açılış konferansıyla başlayacak olan kongrelerde, çok sayıda panel ve oturum gerçekleştirilecek. 
 
Yalnızca 17. Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi’nde, alanında uzmanlıklarıyla tanınan çok sayıda öğretim üyesi ve hekimin katılacağı 11 panel oturumu düzenleniyor. Ayrıca sözlü bildirilerin de sunulacağı kongredeki bilimsel sunumlar arasında, uyku sağlığında kamuoyunda da bilinen genel başlıkların yanı sıra “depresyon ve uyku”, “Vardiyalı çalışma ve uyku”, Trafik kazaları ve uyku”, “Maluliyet Değerlendirmesi”, “Sürücü Belgesi Alma Kriterlerinde Uyku”, “Migrenli Annelerin Çocuklarında uyku bozukluğu”,  “Uykunun sirkadyen ritmi, sirkadyen saat ve uykunun düzenlenmesinde kronobiyolojik modeller” gibi  ilgi çekici başlıklar da yer alıyor. 
 
Diğer yandan eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek “20. Uyku Tıbbı Hekimliği Sertifikasyonu Kursu”nda 15 ayrı oturum; “Uyku Tıbbı Teknisyenliği Kongresi” ve Sertifikasyon Kursu’nda ise 13 oturum planlanmış durumda. Oluşturulan çalışma grupları da paneller arasında toplantılarını sürdürecek.   
 
TUTD Başkanı Prof. Dr. Oya İtil, Antalya’nın eşsiz güzellikleri ve büyülü ortamında sürecek kongrelerde, tüm ilgili uzman hekim ve teknisyenleri, aralarında görmeyi arzu ettiklerini belirtirken; kongrelere destek olan oturum başkanları, konuşmacılar ve katılımcı meslektaşlarına da teşekkürlerini sundu.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.