Uysal, “O hicranlı kutsal beldemiz ilelebet Müslümanların başkenti olacaktır!”

Uysal, “O hicranlı kutsal beldemiz ilelebet Müslümanların başkenti olacaktır!”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesine tepki: “O hicranlı kutsal beldemiz ilelebet Müslümanların başkenti olacaktır!” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesi kararıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ABD Başkanı Trump’ın kendini kurtarmak adına böyle bir hamlede bulunduğunu ifade ederek “Trump'ın aldığı bu karar, Ortadoğu’daki travmanın ancak daha da derinleşmesine yarar” dedi.

Genel Başkan Uysal’ın yaptığı açıklama şöyle:

 

“Bölgedeki travma derinleşir”

 “Sorumsuz ve istikâmeti belirsiz olan siyasetçilerin yönettiği bir dünyadayız... ABD Başkanı Trump, hakkında yapılan eleştiriler ve soruşturmalar karşısında adeta kendini kurtarmak için bölgede taşları yerinden oynatacak, istikrarsızlığı artıracak çok vahim bir karar alarak, Kudüs'ü başkent ilan etti.

Filistin meselesi, Ortadoğu'daki istikrarsızlığın ve kaosun merkezindeki bir problem. Trump'ın aldığı bu karar ise bölgedeki travmanın ancak daha da derinleşmesine yarar.

Türkiye, İran, Mısır ve Suudi Arabistan'ın birbiriyle anlaşmazlıklarının zirve yaptığı bir dönemde ABD Başkanı Trump böyle bir karar almış olması, dikkatlerden kaçmadı.

Arap Bahar'ından bu yana yaşanan hadiselere, özellikle Suriye'deki iç savaşa baktığımızda, bölgede İsrail'in üzerindeki baskının hiç olmadığı kadar hafiflediğini görüyoruz.

Ortadoğu'nun başat ülkelerinin arasındaki mücadeleden, en az maliyetle, hedefine gitmesi için İsrail'in eline çok önemli fırsatlar çıkıyor.

Trump'ın Kudüs'ü başkent ilan etme kararı; Ortadoğu'nun başat ülkelerini aklıselime sevk etmeli ve anlaşmazlıkları ötelemeye vesile olmalıdır.

Bu kararın Aralık 1917'de Kudüs'ü Osmanlı askerlerinin terk edişinin 100. Yıldönümü günlerine rastlaması da ayrı bir hicran!

O hicranlı kutsal beldemiz, ilelebet Müslümanların başkenti olacaktır!”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.