Uyuşturucu davasında o sanıklar tutuklu yargılanacak!

Uyuşturucu davasında o sanıklar tutuklu yargılanacak!

İzmir’de görülen son yılların büyük operasyonu davasında mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Mahkeme, duruşma kapsamındaki tanıkların ifadelerini dinledi. 

Tanık R.Ç. eşinin tutuklu sanıklardan Adem Ç'nin kız kardeşi olduğunu ifade ederek, "Ben Adem'in çalıştığı otelde esrar muhabbeti olduğunu yani orada içildiğini, uyuşturucu kullanıldığını biliyordum. Aramızda tartışma konusuydu." dedi. 

Firari sanıklardan Y.Y.’nin yakın arkadaşı olduğunu belirten Tanık Y.Ş. ise, ‘‘Firari sanıklardan O.D.’yi tanımam, olay günü kredi kartı olmadığından yardımcı olmak amacıyla Y.Y. kredi kartıyla biletini aldı, daha sonra ise beraber havalimanına bıraktık. Arkadaşım Y.Y.’de herhangi bir tedirginlik sezmedim’’ diye ifade verdi. 
Müvekkilimin Tutukluluk Hükmü Haksız
Mahkemede firari sanık Y.Y.’nin avukatı Alperen Cihan Çetinkaya, müvekkili hakkında verilen yakalama kararının haksız bir şekilde alındığını savundu:

“Babası hakkında verilen gözaltı kararından 5 gün sonra müvekkilim hakkında gözaltı kararı çıkmıştır. Suçlu psikolojisi ile hareket etmemiş, hiçbir tedirginlik duymamış ve bu esnada kaçmamıştır. Gözaltı kararından sonra suçun vasfı ve haksız bir şekilde tutuklanma riski ile karşı karşıya kaldığı için kaçmıştır. Bugün huzurlarınızda dosyada kimliği tespit edilemediği iddia edilen X isimli şahsı tanık olarak dinlettik. Bu şahıs müvekkilimle birlikte, örgüt liderlerinden olduğu iddia edilen O.D. isimli şahsı havalimanına bırakmıştır. Buradan anlıyoruz ki, O.D. isimli şahsı havalimanına bırakmak suç değil ancak müvekkilim bununla suçlanıyor, suç olmayan bir eylemle müvekkilim suçlanıyorsa, tek suçu olmayan bir örgütün lideri olduğu iddia edilen babası ile aynı soy isme sahip olmasıdır” diye konuştu. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin ve firari sanıkların haklarındaki yakalama emrinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Ne Olmuştu?

İzmir’in Aliağa ilçesinde 9 Ocak'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda aralarında Hakkâri Çukurca İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bilgehan Özkozanoğlu'nun da bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alınmıştı. 1 ton 200 kilogram skunk ile 500 gram likit esrar ele geçirildiği operasyonda 5 uzun namlulu otomatik silah, bir tabanca, 100 mermi, 2 pompalı tüfek ve 58 fişek yakalanmıştı. Şüphelilerin yurt dışı bağlantılı getirdikleri uyuşturucuyu, Ege Denizi kıyılarından İzmir'e sevk etmeyi planladıkları öne sürülmüştü. Polis kamerasına yansıyan operasyonun, Avrupa'dan İzmir'e uzanan uyuşturucu trafiğine vurulan büyük bir darbe olduğu belirtilmişti. 7'si tutuklu 30 sanık hakkında, "suç işlemek amacıyla kurulan örgütte yönetici veya üye olma", "uyuşturucu veya uyarıcı madde ithal etme", "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçlamalarıyla dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.