Uzak cihazlardaki siber güvenliği korumanın 5 yolu

Uzak cihazlardaki siber güvenliği korumanın 5 yolu

Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, uzak operasyonlarda başarılı olmak için 5 siber güvenlik önerisinde bulunuyor.

Sürekli gelişmekte olan teknolojiler ya da koronavirüs ile birlikte gelen yeni çalışma ortamları şirketlerin uzak cihaz kullanımına geçiş sürecini hızlandırırken, kötü niyetli hackerler yeterli siber güvenlik önlemi bulunmayan şirketleri çeşitli hasarlarla baş başa bırakıyor. Yapılan araştırmalara göre, 2020’de şirketlerin %52’sinin uzak cihazlara yönelik kötü amaçlı yazılım tehdidine maruz kaldığını ve bu saldırıların %37'sinin saldırıdan sonra kurumsal e-postalara, %11'inin ise bulut depolama alanına erişmeye devam ettiğini gösteriyor. “2020’de işletmelerin üretkenliği ve güvenliği korurken, tamamen uzak operasyonlara geçiş için mücadele ettiğini gördük. Bu yıl ise güvenli uzaktan erişimin kuruluşlar için her zamankinden daha öncelikli olduğu açıktır.” ifadelerinde bulunan Gürsel Tursun, güvenli uzaktan erişime sahip olmak isteyen şirketler için 5 siber güvenlik önerisinde bulunuyor.

Şirketinizin Siber Direncini Artıracak 5 Adım

Şirketlerin, yenilikçi iş modellerine ilgili olduklarını ancak sürdürülebilir bir iş ekosistemi oluşturmayı ve daha esnek işgücü modeline geçmeyi güvenli ve korunaklı bir yolla yapmaları gerektiğini belirten Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, şirketlerin siber direncini artıracak 5 adımı sıralıyor.

1. Önceliklere göre direncinizi güçlendirin. Bütün verileriniz için koruma sağlarken önem sıralarını da belirleyin ve en önemli olanların direncini artırın.

2. Bir saldırgan gibi davranıp dayanıklılığınızı testlerle ölçün. Güvenlik sisteminizin hangi kısımlarında eksikliklerin olduğunu ortaya çıkarmak için güvenlik ekibinizde iyi niyetli hackerlar bulundurun ve onlarla siber saldırı simülasyonları düzenleyerek analiz yapın.

3. En yeni teknolojileri kullanın. Güncel teknolojilerle oluşturulmuş, ileri davranış gözlemleme teknikleri kullanan programlardan faydalanın ve savunma sistemlerinizi otomatik hale getirin.

4. Tehditleri gerçek bir saldırıya dönüşmeden avlayın. Güvenlik durumunuzu ve hareketleri sürekli inceleyip anormal aktiviteleri sürekli takip ederek saldırı ihtimalini azaltın.

5. Üst düzey güvenlik uzmanlarının görevlerini yeniden belirleyin ve proaktif olun. Güvenlik ekibinizin başında, saldırı anında inisiyatif alma becerisine sahip, proaktif çalışabilen bir uzman bulundurun. Güvenlik uzmanının görevlerini yeniden gözden geçirin ve sektöre uyumlu, teknolojideki güncel gelişmelere ilgili ve değişen siber tehditlere karşı tetikte olan biriyle çalışın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.