Uzaktan Okuyan veya Çalışanlara 5 Site ve Uygulama 

Uzaktan Okuyan veya Çalışanlara 5 Site ve Uygulama 

2019 yılının sonuna doğru hayatımıza giriş yapan, adına Covid-19 denen bir virüs tüm hayatımızın baştan aşağıya değişmesine neden oldu.

2020 yılı tamamen bu virüsten korunmak için alınan tedbirler ile geçti. Binlerce veya milyonlarca değil milyarlarca insan bu virüsten bir şekilde etkilendi. Ancak buna rağmen insanlık her zaman olduğu gibi bir çıkış yolu buldu.

Bu seferki çıkış yolunun anahtarı olarak teknoloji ve internet öne çıkıyor. İnsanlar iletişim kurmak, ihtiyaçlarını karşılamak için teknolojiden sonuna kadar yararlandı. Size ne kadar uzakta virüslü birisi var, evde ki ihtiyaçlarınızı gidermek için dışarı çıkmanıza gerek kalmadan siparişlerinizi karşılamak mümkün oldu.

Bunların yanında eğitim almak için okula gitmek zorunda kalmadık. Uzaktan eğitim sayesinde istediğimiz eğitimi bilgisayar başında almayı başardık. Para kazanmak içinde işe gitmeden çalışan milyonlarca insan oldu. Hatta virüs salgını kontrol altına alındıktan sonra büyük oranda birçok şirketin evden çalışma olayına devam edeceği dahi tahmin ediliyor.

Uzaktan Çalışma ve Okuyan İnsanlara Yardımcı Site ve Uygulamalar

İnternet bu dönemde adeta insanlığın kurtarıcısı oldu. Tabi bunun yanında özel olarak hazırlanan web siteleri ve uygulamalarda bu anlamda büyük önem arz ediyor. Binlerce kilometre uzakta ki insanlarla toplantılar yapıldı, dersler alındı ve birçok noktada gelişim kaydedildi. Bu süreçte insanların işine yarayan uygulama ve sitelerden bazıları aşağıda ki gibidir.

Zoom

Şirketinizde ki çalışanlarla toplantımı yapmak istiyorsanız, öğrencilerinize uzaktan ders mi vermek istiyorsanız işten sizin için en kritik nokta bunu nasıl vereceğiniz sorusuna cevap bulmanız olacaktır. Eylül 2012’de sunulan bir yazılım olarak dikkat çekiyor. Ancak büyük patlamasını pandemi ile birlikte yapmayı başardı.

Bu programın kullanımın çok basit olması ve bu uygulama sayesinde 40 dakikalık kesintisiz toplantılar yapılmasına mümkün kılınıyor. Aynı zamanda 1000 kişiye kadar insan toplantıya dahil ediliyor. Birçok altyapıya uygun olması ister bilgisayar üzerinden isterseniz de telefonlar üzerinden bunu kullanmanıza yardım etmiş oluyor. 

Uzaktan çalışan, eğitim veren, sosyal ilişkiler kurmak isteyen herkesin bu dönemde en çok ihtiyaç duyduğu programların başında bu uygulama geliyor. Günümüzde neredeyse tüm insanların bilgisayar ve telefonlarında olan bir uygulama olarak görünüyor. 

,,00.jpg

EBA TV 

Pandemi en çok milyonlarca eğitimciyi ve öğrenciyi yakından etkiledi. Okuldan uzak kalmak zorunda kalan öğrenciler bu açığı kapatmak ve yıl sonunda yapılacak olan sınavlara hazırlanmak için derslerine devam etmeleri gerekiyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından pandeminden önce geliştirilen EBA isimli web sitesi bu konuda birçok açığı kapatmış oldu.

Eğitim Bilişim Ağı olarak bilinen EBA’da canlı dersler ve daha sonradan izlenecek dersler dikkatli şekillerde planlanıyor. Bu sayede hem öğrenciler hem de öğretmenler evden çıkmadan görevlerini yerine getirmiş oluyor. Bu siteye giriş yapmak için TC kimlik numarası ve güvenlik kodunu kullanmanız gerekiyor. Bu sayede haftalık ders programını ve canlı ders akışını öğrenmeniz de mümkün olacaktır. 

HES – Hayat Eve Sığar 

Bizim için hayatın en kritik anı etrafımızda ki insanlardan kaçmak oldu. Bu konuda ki en büyük sebep virüse yakalanmamak ve sevdiklerimize bulaşmasının önüne geçmek oldu. Bunun için özel olarak bir uygulama hazırlandı ve insanlar sunuldu. Kısaca HES adı verilen tam adı Hayat Eve Sığar isimli uygulama birçok açıdan insanlara büyük bir fayda sağladı.

Etrafımızda Covid-19 virüsüne yakalanmış birisinin olup olmadığını bu şekilde anlama şansına sahip olduk. Günümüzde binlerce kişi bu hastalıktan mustarip olurken, ilk zamanlarda insanlar bunu büyük bir suç işlemiş olarak gördükleri için etraflarına söylemekten çekiniyor.  Ama bu uygulamayı kullananlar günlük olarak etraflarında ki salgını kontrol etme şansına sahip oldular. Hatta gidecekleri yerlerde ki salgını da izleme şansına sahip oldular. 

Getir 

Pandemi ile hayatımıza en çok giren durum sokağa çıkma yasakları oldu. Geceleri sokağa çıkmak ülkemizde bir yılın büyük bir kısmında yasaktı. Eğlenmek, rahatlamak ve hayatın tadını çıkarmak için kullandığımız hafta sonları da bu yasaklardan en çok nasibini alan gün aralığı oldu. Parimatch bu rahatlama döneminde en çok kullanılan internet alanlarından birisi oldu. Rahatlamak ve stres atmak için bir yol bulunsa da temel ihtiyaçlarımızı gidermekte bunun kadar önemliydi.

Bu dönemde ortaya çıkan “Getir” isimli uygulama adeta insanların bu döneme çok uzun bir süredir hazır olduğunu göstermiş oldu. Tek yapmanız gereken uygulamayı telefonunuza indirip, istediğiniz ürünü talep etmeniz olacaktır. Bu konuda sizlere birçok seçenek ve çok hızlı bir ulaşım imkanı sunuluyor. Sizlerde bu sayede pandemiyi daha büyük bir sorunla karşılaşmadan atlatma şansına sahip oluyorsunuz. 

Turkiye.gov.tr 

E-Devlet uzun süredir ülkemizde kullanılan bir sistem olarak biliniyordu. Ancak bu sistem pandemi ile birlikte daha önemli bir hal almış oldu. Taleplerinizi iletmek ve sorunlarını çözmek için artık direkt olarak o kuruma gitmeniz gerekmiyor. İster bu sistemin uygulamasını indirerek veya direkt olarak turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak bunu yapmanıza müsaade ediliyor. Hiçbir zorlanma olmadan sistemi kullanmanız mümkündür.

Sisteme dahil olmak çok basittir. Yaşadığınız bölgede bulunan bir PTT şubesine giderek kimlik numaranız ile şifre talebinde bulunmanız yeterli olacaktır. Ardından hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Yardım başvurularını buradan yapabilir, işlerinizi kontrol edebilir, sorunlarınızı ve şikayetlerinizi gerekli kurumlara iletebilirsiniz.

Uygulamayı kullanım OCAK 2020’de 14,8 milyonken, Kasım 2020’ye geldiğinizde 32 milyon insanın gerçek kullanıcı olarak bunu kullandığı görüldü. Pandemi döneminde uzaktan eğitim, uzaktan çalışanlar için işlerin daha kolay halledilmesi adına bu uygulamanın büyük bir önemi bulunuyor. Ayrıca içerisinde ki eklemelerde önemini git gide arttırıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.