Uzay dolandırıcılığı ile dudak uçaklatacak vurgun!

Uzay dolandırıcılığı ile dudak uçaklatacak vurgun!

Gelişen teknoloji ile dolandırıcılıklar da teknoloji odaklı bir hal alıyor. Bunun son örneklerinden biri de uzay dolandırıcılığı oldu. Hırsızlar uzay dolandırıcılığı ile dudak uçaklatacak miktarda para elde etti.

Hindistan’da bir baba oğul, oldukça ilginç bir dolandırıcılık yolu tercih etti. Uzay Çağı Teknolojisi için çalıştıklarını söyleyen dolandırıcılar, yatırımcı desteği alarak çalışmalarını yürüteceklerini söyledi. Bu şekilde 30 farklı yatırımcıdan toplamda 213.000 dolar tutarında destek aldılar.

Baba oğulun bu parayı almak için söyledikleri yalan ise oldukça ilginç. Anti radyasyon özellikte bir uzay kıyafeti geliştirdiklerini söyleyen ikili, testler ve sınav ücretleri için yardım istediler. “Rice Puller” isimli icadı NASA’nın test edeceğini ve milyarlarca dolar destek ödeme alacaklarını iddia ettiler. Buna inanan 30 yatırımcı, sözde mucitlere destek sağladı.

Daha sonra ikilinin hareketlerinden şüphelenen yatırımcılardan biri, polise şikayette bulunarak yakalanmalarını sağladı. İkilinin kendilerini mucit olarak tanıttıkları bu uzay kıyafetlerinin ise pirinç ile kaplandığı ve sıradan levhalar olduğu tespit edildi. Üstelik bu kıyafetlerin eBay üzerinden sadece 150 dolar fiyata satıldığı öğrenildi.

Yapılan araştırmada, bu olayın dolandırıcılar için ilk olmadığı ortaya çıktı. Dolandırıcıların, daha önce yılanlardan gelen mistik bir ilaç olan “naagmani” satışı yaptıkları ve bunun için de daha önce tutuklandıkları öğrenildi.

Sky News’in haberine göre bu ikili, oldukça lüks arabalar kullanmakta ve iki tane özel güvenlik görevlisi ile dolaşmaktaydı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.