"Uzay Kampı Türkiye"de sanal uzay uçuşu

"Uzay Kampı Türkiye"de sanal uzay uçuşu

Uzay Kampı Türkiye programları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk defa uygulanan ara tatil döneminde ilgiyle karşılandı.

İstanbul, Adana, Edirne ve Ankara’nın da aralarında olduğu 13 farklı şehirden gelen toplam 610 öğrenci uzay kampına katıldı. 
Öğrenciler, katıldıkları Yıldızlar ve Gezegenler Macerası programında NASA tasarımlı astronot simülatörlerini kullanıp sanal uzay uçuşu yaptılar. 9-15 yaş grubundan 610 öğrencinin katıldığı programlarda uzay istasyonu uçuş görevi, sıcak hava balonu yapımı gibi takım çalışması, zaman yönetimi ve problem çözme yeteneklerinin geliştirildiği eğlenceli etkinlikler yer aldı. Ankara Başkent Üniversiresi Özel Ayşe Abla Okulları Fen Bilimleri öğretmeni Hande Tölüv; tatillerini Uzay Kampı'na katılarak geçirmekten duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Okulumuz Uzay Kampı Türkiye’ye bu yıl ilk defa katıldı. En başından itibaren oldukça pozitif ve güler yüzlü bir ekiple karşılaştık. Özellikle ara tatilde gelmeyi tercih ederek öğrencilerin derslerini pekiştirmelerini ve keyifli vakit geçirmelerini hedeflemiştik. Öğrenciler burada sağlanan imkanlar konusunda oldukça şanslılar; gerek simülatör kullanımı gibi bireysel etkinlikler gerekse takım çalışmaları içinde aldıkları roller kişisel gelişimleri için oldukça faydalı oldu. Uzay Kampı’nın, Türkiye’de hem astronomi öğrenmek hem de bilimsel etkinlik yapmak için gelinecek en kıymetli yerlerden birisi olduğunu düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.