Uzay Kampı Türkiye'nin yaz kampı tamamlandı

Uzay Kampı Türkiye'nin yaz kampı tamamlandı

Uzay Kampı Türkiye’nin, Geleceğin Kâşifleri Programı (FEP) kapsamında düzenlediği özel yaz kampı programı 113 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

STEAM, yaklaşımını uzay bilimleri eğitiminde kullanarak, eğitim-öğretim yılı boyunca videokonferans bağlantılarıyla projelerin üretildiği FEP’e katılan öğrenciler, Uzay Kampı Türkiye’nin 6 günlük yaz kampında bir araya geldiler. 

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında 17 okuldan 255 öğrencinin dahil olduğu ve “Görev Arması”, “Uzayda Oyuncaklar”, “Güneş Sisteminde Tatil”, “Uzayda Yaşama ve Çalışma”, “Mars’ta İnsan”, “Gezegen Avcıları” ve “Gizemli Haberciler” başlıklı konular hakkında eğitimlerin verildiği FEP için düzenlenen ve Geleceğin Kâşifleri Zirvesi olarak bilinen özel haftada proje temsilcisi olarak Türkiye ve Bulgaristan’dan 64 kişi katıldı.

Norveçli Profesörden Ders Anlatımı, Astronotla Videokonferans Bağlantısı 

Öğrenciler kamp süresince simülatör kullanımı, roket yapımı ve fırlatılması, sihirli kürede astronomi dersleri, teleskopla gökyüzü gözleminin yanı sıra haftaya özel düzenlenen etkinliklerle eğlence ve bilim dolu bir hafta yaşadılar. Norveç Stavenger Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nden misafir eğitimci olarak kampa katılan Profesör Inge Christ, öğrencilere yaptığı sunumda ilginç deneylerle cisimlerin uçma prensiplerini açıkladı. Nesnelerin nasıl uçtuğunu sıra dışı anlatımıyla açıklayan Christ’in sunumu büyük ilgiyle izlendi. 

Haftaya özel bir başka etkinlik NASA astronotu Nicole Passonno Stott ile videokonferans yapılması oldu. İlk uzun dönemli uzay uçuşunu 28 Ağustos-29 Kasım 2009 tarihleri arasında Uçuş Mühendisi olarak gerçekleştiren ve 6 saat 39 dakika süren uzay yürüyüşü yapan NASA Astronotu Nicole Passonno Stott, Geleceğin Kâşifleri Zirvesi kapsamında katılımcılarla bir araya geldi. Astronot Stott, videokonferans aracılığıyla yaptığı “Nasıl Bir Dünya İstersiniz?” sunumunun ardından öğrencilerin uzayla ilgili sorularını yanıtladı. 

Hafta mezuniyet töreninde haftanın en başarılı öğrenci ve gruplarına ödüller verilmesi ve sertifikaların dağıtılmasıyla sona erdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.