Uzay meraklıları dikkat!

Uzay meraklıları dikkat!

Renovasyon faaliyetleri kapsamında programlarına bir süre ara veren, Türkiye’nin ilk ve tek uzay kampı Uzay Kampı Türkiye, 2024 yaz dönemine çok daha güçlü program ve içeriklerle girmeye hazırlanıyor.

Hizmet binalarında sürdürülen renovasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Uzay Kampı Türkiye yetkilileri, depreme karşı güçlendirilen binada çok daha modern ortamda ve uzay meraklılarını son derece heyecanlandıracak içeriklerle faaliyetlere tekrar başlayacaklarını açıkladı.

unnamed.png

İzmir’de faaliyet gösteren Uzay Kampı Türkiye, NASA'nın astronot eğitimlerinde kullanılan araçlardan ilham alınarak tasarlanan simülatörlerle 7-15 yaş arası öğrencilere uygulamalı uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimi sunuyor. Kamp renovasyon çalışmaları nedeniyle ara verdiği eğitim programlarına 1 Mayıs 2024'te başlamayı planlıyor. Türkiye’de benzeri olmayan, yepyeni “uzay uçuşu simülasyonu” ile başlayacak yaz kampı programlarına şimdiden yurt içinden ve yurt dışından yoğun ilgi olduğunu bildiren yetkililer, şu açıklamayı yaptı:

“Yeni dönemde uzay meraklıları uzay uçuşunu daha gerçekçi ortamda deneyimleme imkanı bulacakları sürprizlerle karşılaşacaklar. 23 Haziran 2024'te başlayacak Galaktik Yaz Kampı programları için bireysel kayıtları da şimdiden kabul etmeye başladık. Sıfır yer çekimi simülatörü, sanal gerçeklik gözlüğüyle 1/6 Ay’da yürüyüş simülatörü, teleskopla gökyüzü gözlemi, sihirli kürede astronomi gibi aktivitelerle sunulan bilimsel içeriklerin yanı sıra yaz kamplarına özel sosyal aktivitelerimizi yenilenmiş hizmet binamızda sunmak için heyecanla bekliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.