Uzay meraklıları İzmir'de buluştu!

Uzay meraklıları İzmir'de buluştu!

İzmir’de kurulu uygulamalı uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimi merkezi Uzay Kampı Türkiye’nin, 7-15 yaş arası çocuklar ve aileler için sunduğu yarıyıla özel programlar 550’yi aşkın kişinin katılımıyla sona erdi. 

İzmir’de kurulu uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimi merkezi Uzay Kampı Türkiye’de, 20-31 Ocak dönemine özel programlar düzenlendi. Sömestir tatillerini 7-10 yaş arası çocuklarıyla birlikte değerlendirmeyi tercih eden ebeveynlerin ilgi gösterdiği 2 günlük “Aile-Çocuk Uzay Kampı”nın yanı sıra farklı yaş gruplarına özel oluşturulan 5 günlük “Robot Aktiviteli Uzay Yolcuları”, 4 günlük “Minecraft Yeni Ufuklar”, 2 günlük “Yıldızlar ve Gezegenler Macerası” ve “Mars’a Seyahat”, 1 günlük “Uzay Serüveni” ve “Ailelere Özel Günlük Uzay Kampı Turu” programları büyük ilgi gördü. Türkiye’nin 25 ilinden ve KKTC’den gelen 550’yi aşkın uzay ilgilisi yetişkin ve çocuk, katıldıkları uygulamalı eğitimlerle eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadı.

Tatillerin yeni beceri, bilgi kazanımı ve kişilik gelişimleri için de önemli bir fırsat olduğunu, bu ihtiyacı karşılayan Uzay Kampı Türkiye programlarının büyük ilgi gördüğünü söyleyen Uzay Kampı Türkiye Pazarlama ve Halkla ilişkiler Müdürü Emre Aday, “Kamp programlarımızda sunulan interaktif eğitimlerle çocukları sadece uzay teknolojisi hakkında bilgilendirmekle kalmayıp temel fen bilimleri kavramlarını özümsemelerine yardım ediyor, etkileşimli içeriklerimizle çok yönlü düşünce becerilerini geliştiriyoruz. Tatil programlarımız ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte verimli zaman geçirmeleri için de bir fırsat sunuyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.