Uzay turizmi ve kolonileşme gerçekleşiyor...

Uzay turizmi ve kolonileşme gerçekleşiyor...

NASA araştırmacısı Alan Stern, Ay madenciliğinin muazzam bir fırsat olduğunu ve Dünya’daki madenleri bırakarak güneş sistemimize yönelmemiz gerektiğini belirtti. Uzay turizmi ise 10 yıl içinde gerçek olabilir.

Bilim kurgunun hızla gerçek haline geldiği günümüzde NASA araştırmacısı Stern, ay madenciliğini, yeryüzü dışı enerji üretiminin ve uzay turizmin oldukça önemli olduğunu söyledi. Uzayda kolonileşme ilerledikçe, Stern, ay madenciliğinin gelişen ticari alan endüstrimizin ilk uygulamalarından biri olacağını belirtti.

Stern, "Platinum, Ay'da bizi bekliyor. Dünya'daki madenciliği bırakarak, güneş sisteminin bize sunduğu muazzam kaynaklardan yararlanmalıyız. Bu muazzam bir fırsat." dedi.

Madencilik, yeni uzay endüstrisinin ilk ticari uygulamalarından biri olabilir, ancak kesinlikle tek değil.

Stern, "Önümüzdeki yıldan itibaren Blue Origin ve Virgin Galactic gibi şirketler alt yörüngesel uçuşlara başlayacak. 2020'lerin başında en az günde bir kez uzay turizmini görmeyi umuyorum." dedi.

Stern, yeni girişimlerle uzay yolculuğu maliyetlerini azaltarak, uzay endüstrisi için fırlatma rampalarının katlanarak artması gerektiğini söylüyor. "Haftada ya günde bir değil, bir saatte bir fırlatmam istiyorum. Dünyanın dört bir yanındaki seyahat sürelerini 45 dakikaya düşürmeliyiz." dedi.

Stern, Virgin Galactic, Blue Origin ve SpaceX gibi öncü uzay firmalarına rakip olacak yeni teknolojilerin de çıkabileceğini söyledi.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.