Uzaylılar bize mesaj mı gönderiyor? Esrarengiz sinyaller...

Uzaylılar bize mesaj mı gönderiyor? Esrarengiz sinyaller...

Bilim insanları oldukça esrarengiz bir sinyal aldıklarını duyurdu. Düşük frekanslı bu sinyal sadece 1 milisaniye sürdü ve bilim insanlarını heyecanlandırmaya yetti. Peki bu sinyalin kaynağı ne?

Uzay her zaman insanoğlu için bir gizem olmaktan çıkamadı. Bu konuda her ne kadar araştırmalarımız sürse de henüz Dünya dışı varlıklar konusunda bir bulguya rastlayabilmiş değiliz. Ancak, geçtiğimiz gün alınan bir sinyal tüm bu düşünceleri değiştirebilir.

Bilim insanları bu heyecanı körükleyecek gizemli bir radyo sinyali aldı. Düşük frekanslı bu sinyal sadece 1 milisaniye sürdü ve bilim insanlarını heyecanlandırmaya yetti. Gerçekten de uzaylılar var mı? Bu sinyal nereden geldi? Sadece bir yıldız patlaması mı? Akılda deli sorular kısacası. 


Uzmanlar, bu sinyalin Samanyolu'nun ötesinden alınan en düşük radyo frekansı olduğunu söylüyor ve bu yüzden kaynağının son derece güçlü olduğu düşünülüyor. Başka teoriler ise FRB 180725A adlı sinyalin kara delikten ve ya uzaylı bir uygarlıktan alınan bir sinyal olduğu yönünde.

Zamanında da bu tarz sinyaller alınmıştı ancak bu sinyallerin kaynağına ulaşmak ne yazık ki bu teknoloji ile imkansız. Sadece tam olarak hangi yönden bizlere gönderildiği bilgisine ulaşabiliyoruz.

Uzaydan gizemli bir sinyal alındı!
 

En son alınan sinyal 25 Temmuz'da British Columbia'daki Kanada Hidrojen Yoğunluğu Haritalama Deneyi (Chime) teleskopu ile tespit edilmişti. Bu tarz sinyaller ile ilgili olarak Nottingham Üniversitesi astrofizik profesörü Christopher Conselice'ın bazı açıklamaları da var.

Profesör: “Kökenini bilmiyoruz, birtakım şeylerden kaynaklanıyor olabilir. Patlayan yıldızlar, süpernovalar, pulsarlar, magnetarlar, nötron yıldızları gibi egzotik yıldızlar ve ya uzak gökadaların merkezindeki büyük kara delikler olabilirler. Henüz anlamadığımız başka fiziksel mekanizmalar bile olabilir” dedi.

İlerleyen teknoloji sonucunda bakalım bu sinyaller gerçekten neye ait öğreneceğiz. Ama akıllara takılan en büyük soru ''ne zaman?'' İşte onu zaman gösterecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.