Uzman açıklıyor! Topuk çatlağına doğal yöntemler

Uzman açıklıyor! Topuk çatlağına doğal yöntemler

Çatlamış topuklarla baş etmek zaman zaman çok zorlaşabilir. Buna ek olarak topuk çatlaklarıyla baş edebilmek için birçok organik yöntem mevcut.

Bal ve Şeker Peelingi

Balın antibakteriyel özellikleri ve şekerin peeling özelliği, kuru ve çatlamış topuklara veda etmek için mükemmel bir nemlendirici bakım sağlar. Bunun için 2-3 yemek kaşığı balı, 4-5 yemek kaşığı şekerle karıştırın. Bu karışımı, topuklara ve tabanlara nazikçe masaj yaparak yedirin. Ayrıca ılık suyla dolu kaba, 1 bardak bal ekleyerek ayak banyosu da yapabilirsiniz. Yatmadan önce ayaklarınızı bu banyoda 20 dakika kadar bekletin ve ardından ponza taşı ile ovun. Bu yöntemlerden herhangi birini haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

Vazelin

Vazelin, kuru ve pürüzlü cilt üzerinde harikalar yarattığı bilinmektedir. Bu güç bileşeni, çatlamış topukların önlenmesi için de kullanılabilir. Bunun için önce ayaklarınızı Epsom tuzu ile karıştırılmış ılık suda yaklaşık 20 dakika bekletin. Ölü deriden kurtulmak için ayaklarınızı ponza taşı ile ovuşturduktan sonra doğal olarak kurumasını bekleyin. Daha sonra vazelin sürebilirsiniz.

Gliserin ve Zerdeçal Yağı Karışımı

Gliserin, kuru ve pürüzlü cildi nemlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca nemlendirici özelliği sayesinde çatlamış topuklardan kurtulmaya yardımcı olur. Zerdeçal ise herhangi bir ağrı veya rahatsızlıktan kurtulmaya yardımcı olan iyileştirici bir ajan görevi görür. Bunun için eşit miktarda gliserin ve limon suyunu karıştırın. Buna birkaç damla zerdeçal yağı ekleyebilirsiniz. Pamuk kullanarak bu karışımı bolca topuklarınıza uygulayın ve suyla yıkamadan önce 20 dakika kurumasını bekleyin. En iyi sonuçlar için bunu haftada iki kez uygulayın

Muz ve Avokado Karışımı

Muz, nemlendirici özellikleri sayesinde çatlamış ve kurumuş topuklar için en iyi doğal çözümlerden biridir. Öte yandan avokado, kuru cildi iyileştirmeye yardımcı olan zengin bir temel besin kaynağıdır. Ayaklarınızı iyice yıkayıp sildikten sonra 1 adet muzu ve yarım avokadoyu pürüzsüz bir macun haline getirin ve etkilenen bölgelere uygulayın. Ayaklarınızın biraz nem alması için yaklaşık 10-15 dakika kadar kurumasını bekleyin. Ayaklarınızı biraz ılık suyla yıkayın. Yaklaşık 5 ila 10 dakika sonra temiz bir bezle silerek kurulayın. Bunu birkaç gün boyunca her gün yapın.

Pirinç Unu ve Bal Peelingi

Pirinç unu, kuru ve ölü deri hücrelerinden kurtulmanıza büyük ölçüde yardımcı olur, böylece topuklarınızın kurumasını ve çatlamasını önler. Birkaç yemek kaşığı pirinç unu ile birkaç çay kaşığı bal ve elma sirkesini kalın bir macun elde etmek için karıştırın. Ayaklarınızı ılık suyla dolu bir kaba soktuktan sonra bu karışımı, etkilenen bölgelere nazikçe masaj yaparak yedirin. Bunu hafta boyunca birkaç kez uygulayın.

Limon ve Yumurta Karışımı

Limon ve yumurtanın her ikisinin de cilde iyi geldiği bilinir ve birlikte kullanıldığında anında rahatlama sağlayabilir. Bunun için 1 adet yumurta sarısını, 1 çorba kaşığı limon suyuyla çırpın. Pürüzsüz bir macun elde etmek için buna biraz pirinç unu ekleyin. Etkilenen bölgelere uygulayın ve yaklaşık 20 dakika bekletin. Soğuk suyla yıkayın. Daha iyi sonuçlar için bunu günde bir kez tekrarlayın.

Süt ve Yulaf Ezmesi Karışımı

Süt, doğal bir nemlendirici görevi görürken, yulaf ezmesi ölü deriden kurtulmaya yardımcı olur. 2-3 yemek kaşığı yulaf ezmesini, yeterli miktarda sütle karıştırarak kalın bir macun yapın. Çatlamış topukların üzerine uygulayın ve 30 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın ve daha sonra biraz vazelin sürün. Bu işlemi haftada bir tekrarlayın.

Neem Yaprağı

Neem yaprağındaki mantar öldürücü ve anti bakteriyel özellikler, enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olur, çatlamış, kuru ve tahriş olmuş cildi yatıştırır. Birkaç tane neem yaprağını

ezin ve ince bir macun haline getirin. Karışıma bir tutam zerdeçal ve birkaç damla bal ekleyerek sorunlu bölgelere sürün. 30-40 dakika bekletin. Ayaklarınızı ılık suyla yıkayın ve durulayın. Hızlı sonuç almak için bunu her gün kullanın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.