Uzman Konuşmacılardan Gençlere Tavsiyeler

Uzman Konuşmacılardan Gençlere Tavsiyeler

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı Balçova Rotary Kulübü üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere geleceğin mesleklerini tanıtan bir seminer gerçekleştirdi

Balçova Rotary Kulübü geleceğin mesleklerini dünyanın farklı yerlerinden konuşmacıların katılımıyla anlattı. NASA, Space X, Microsoft gibi dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinde çalışan Türk mühendislerin yanı sıra uluslararası üniversitelerdeki Türk akademisyenler üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler tarafından büyük ilgiyle izlendi.  

foto-9.jpeg

Balçova Rotary Kulübü Başkanı Merve Baykan Egeli tarafından açılan toplantıda moderatörlüğü Bölge Interakt Temsilcisi Alara Serdar yaptı. UNESCO, Uluslararası Göç Kürsüsü Yürütücüsü; Yaşar Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı  Doç. Dr. Ayselin YILDIZ , California Üniversitesi, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Prof. Dr. Mihri ÖZKAN, Sabancı Üniversitesi, Malzeme Mühendisi; Surgitate, Kurucu Ortağı Dr. Özge AKBULUT, Demiroğlu Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Hastanesi, Robotik Cerrahi, Böbrek ve Pankreas Nakli Programı Başkanı Prof. Dr. Barış AKIN, Drexel Üniversitesi, Biyomedikal Mühendisliği Prof. Dr. Banu ONARAL, Georgetown Üniversitesi, Onkoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Aykut ÜREN, Space X, Elektrik Mühendisi Gökhan AYDIN, KBR - NASA, Baş Tasarım & Elektrik Mühendisi Selda HEAVNER, Argonne Ulusal Laboratuvarı, Quantum Fiziği, X-Işınları Fiziği ve X Işınları Optiği,(Ayrıcalıklı Bilim İnsanı) Dr. Esen Ercan ALP, Microsoft, Yapay Zeka Uzmanı, Kıdemli Araştırmacı ve Takım Lideri Ece KAMAR gençlerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Uzman Konuşmacılardan Gençlere Tavsiyeler

Gençlerin hayatta en çok neyi seviyorum sorusunu kendilerine sormaları gerektiğini söyleyen Akademisyen Doç. Dr. Ayselin Yıldız mesleğinin, evrensel dili iyi kullanan ve insan ilişkilerinde iyi dünya insanları ile birebir iletişim kurulabilen bir alan olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Mihri Özkan ise gençlere verdiği tavsiyede mücadeleci olmalarını, kendilerine güvenmelerini, başarısızlıktan korkmamalarını, her şeyi sorgulamalarını ve kendilerini sevmelerini söyledi. Girişimci bir akademisyen olan Özge Akbulut ise kendi mesleğinin en güzel tarafının bir mucit olmak olduğunu, bir problem ve bunun çözümünü bulmak için heyecanlarınızın peşinden koşmak gerektiğini dile getirdi. Robotik cerrahi ile doktorluk mesleğini artık robotların devraladığını, bu teknoloji ile buradaki bir doktorun uzaydaki bir hastayı tedavi edebileceğini ve 15-20 sene sonra yapay organ geliştirme metodu ile hastalıkların tedavi edilebileceğini dile getiren Prof. Dr. Barış Akın gençlere hangi mesleği seçerlerse seçsinler sürekli kendilerini yenilemeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu. Olumsuz düşünceye vaktinin olmadığını söyleyen Prof. Dr. Banu Onaral onlara kendilerini bilmelerini, tutkulu ve meraklı olmalarını söylerken, Kanser Araştımacısı Prof. Dr. Aykut Üren ise “kendinize güvenin, sınırlarınızı zorlayın ve risk almaktan korkmayın” tavsiyelerinde bulundu. Uzay araştırmalarında görevli Gökhan Aydın başarısızlığın en iyi öğretmen olduğunu gençlerin sosyal medyadan uzak durmalarını söyledi. Öğrencilerin hayatın her alanında birbirleriyle yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmalarını tavsiye eden NASA Baş Tasarım Mühendisi Selda Heavner ve Ayrıcalıklı Bilim İnsanı ünvanına sahip Dr. Esen Ercan Alp mesleğin geleceğe ve bilime meraklı insanlar olmak olduğunu, Microsoft Yapay Zeka Araştırmalarında çalışan Ece Kamar tercihlerini bu alanda yapacak öğrencilere teknolojiyi en az 10 sene önceden görmek gerektirdiğini gençlere anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.