Uzman Pastacılar Derneğine MTO'dan ziyaret

Uzman Pastacılar Derneğine MTO'dan ziyaret

Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz GÜRAL, Uzman Pastacılar Derneği, İŞKUR Desteği ve Çiğli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen "Pastacı Servis Elemanı" ve "Mayacı" kursiyerlerini ziyaret etti.

Görüşmede Uzman Pastacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan ESEN, Usta Eğitici, Umut Yüzen, Ahmet Kara, Abdullah Başak, Mustafa Taşkesen, Hilal Görgülü ile görüşen Güral, tüm çalışmaları yerinde inceledi. Güral, Uzman Pastacılar Derneği Başkanı İhsan ESEN’den işleyiş ve program hakkında detaylı bilgi alırken, kursiyerlerin %80 istihdam edildiğini İzmir’de (Bornova, Evka 5 ve Altındağ devam ediyor) ve İstanbul’da birçok kurumsal firmaya personel desteği sağladıklarını dile getirdi. Ayrıca İŞKUR ile yapılan anlaşmaya göre program neticesinde kursiyerlere istihdam zorunluluğu sağlama şartı olması sebebiyle programın alış sürecinden bitişine kadar büyük bir titizlikle hareket edildiğini ve Menemen Ticaret Odası aracılığıyla da ilgili alanlarda personel ihtiyacı olan firmalara gerekli desteklerini sağlayacaklarını belirtti.

Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz GÜRAL “ İŞKUR desteği ile gerçekleştirilen bu programdan dolayı öncelikle Uzman Pastacılar Derneği olarak sizi, ardından sağladığı katkılardan dolayı Çiğli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimini tebrik ediyorum” dedi. Kursiyerlerin çalışmalarını ve çalışma alanlarını inceleme fırsatı bulan Güral “ Bizim Menemende tüm ilçe odalarımız ile güçlü bir birlikteliğimiz var ben kendilerine buradaki çalışmayı, çalışma şekillerini ve programı gerçekleştirme talebimiz neticesinde bize düşen görevleri aktarmaya çalışacağım, ayrıca sizi ilçemizde bulunan odalarımız ile birlikte de ziyaret etmek isterim. Ben Menemen’de böyle bir çalışmanın sizin aracılığınız ve destekleriniz ile gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyor ve en kısa sürede bu konu üzerinde detaylı çalışmalar gerçekleştireceğime emin olabilirsiniz”… “ Programın devamında %80 gibi büyük bir oranda istihdam sağlıyor olması ilçemizde ki istihdam açığını da büyük ölçüde düşürecektir, KOSGEB’de olduğu gibi bu programında Menemende ekonomisine ve esnafına büyük katkı sağlayacaktır” dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.