Uzmanı açıkladı! Rahim miyomu her 5 kadından birinde görülüyor!

Uzmanı açıkladı! Rahim miyomu her 5 kadından birinde görülüyor!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ali Akdemir, hastalığın adet düzensizliği, kanama, ağrı, idrar yapma zorluğu, kabızlık gibi şikayetlere neden olabildiğini belirtti. 

25 - 45 yaş aralığında miyomların görülme sıklığının da arttığını dile getiren Doç. Dr. Ali Akdemir,  tedavinin hastanın da durumuna bağlı alarak genelde cerrahi müdahale ile gerçekleştirildiğini ifade etti.  Özel Sağlık Hastanesi'nde kısa süre önce kapalı (laparoskopik) yöntemle histerektomi yani rahim alınması ameliyatını gerçekleştirdikleri 51 yaşındaki Belgin Dinler'in eski sağlığına kavuştuğunu söyleyen Doç. Dr. Ali Akdemir, şu bilgileri verdi: “Belgin Hanımda durmayan kanama şikayeti bulunuyordu. Kendisine ultrasonografi ile görüntüleme yapıldı ve tanı konuldu. Yapılan muayene sonucu rahminde miyom tespit edildi. Miyom iyi huylu olarak belirlendi fakat alınması gerekiyordu. Kapalı (laparoskopik) histerektomi ameliyatıyla hastamızın rahmi alındı. Operasyon yaklaşık bir saat kadar sürdü. Küçük kesilerden karın bölgesine girilerek kamera görüntülemesi eşliğinde ameliyatı yapıldı. rahim hastalıklarından kurtulmuş oldu. Hastamız kapalı yöntem sayesinde bir günde tabur Covid döneminde olduğumuz için operasyon öncesi ve sonrasında da tüm önlemler alındı, şu anda da hastamızın sağlık durumu gayet iyi. Bir santimlik kesilerden girilerek rahmin tamamı alındı. İyileşme süresi de bu yöntemle birlikte hızlı gerçekleşiyor. Kendisi 10 günde normal yaşantısına veya iş hayatına geri dönebilir. Kendisine bundan sonraki yaşamında sağlıklı günler diliyorum” 

Özellikle 40 yaşın üzerindeki adet düzensizliği, kanama artışı, kasık bölgesinde ağrı olan hastaların mutlaka bir uzman hekime görünmesi gerektiğini de ifade eden Doç. Dr. Ali Akdemir, “Laparoskopik yöntem hasta için avantaj sağlıyor. Hastalarımıza bu tedavi yönteminin farkında olmalarını ve bu konuda daha bilinçli araştırmalar yapmalarını tavsiye ederim” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.