Uzmanı açıkladı! Siber hırsızların fidye dönemi bitiyor

Uzmanı açıkladı! Siber hırsızların fidye dönemi bitiyor

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) yaptığı bir araştırmaya göre, pandemi bulut bilişim altyapı yatırımlarını %35 artırdı.

Bulutun yaygınlaşmasıyla birlikte veri güvenliği ve siber saldırılar da daha fazla gündeme gelmeye başladı. Microsoft’un hisse yatırımını da içeren anlaşma kapsamında, Microsoft 365 ve hibrit bulut veri koruması ile Microsoft Azure üzerinde entegre bulut hizmetleri sağlanacak.

Siber hırsızlara fidye ödeme devri kapanıyor

Rubrik’in Zero Trust Veri Yönetimi mimarisini kullananların, saldırı yaşasa da verilerini kurtarıp fidye ödemekten kurtulduğuna dikkat çeken Rubrik CEO'su Bipul Sinha, “Zero Trust Veri Yönetimi'nin öncüsü olarak, veri yönetim sorunlarını ele alıp, fidye yazılımlarından hızlı kurtarma, veri operasyonlarının otomasyonu ve verilerin buluta geçişi konularında çözümler sunuyoruz. Dünyanın önde gelen kuruluşlarının verilerini yönetmelerine ve fidye yazılımlarından kurtarmalarına yardımcı oluyoruz.

Microsoft işbirliğiyle, müşterilerimizin bulut yolculuğunu hızlandırıp basitleştirirken, güçlü bir şekilde entegre edilmiş veri koruma hizmeti sağlayacağız. Hibrit ve çoklu bulut ortamlarında veri güvenliğini yönetmelerine, artan fidye yazılım tehditlerine karşı altyapılarını korumalarına yardımcı olacağız” dedi.

image002.jpeg

İş dünyası buluta geçiyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Microsoft Küresel İş Ortağı Çözümleri Kurumsal Başkan Yardımcısı Nick Parker ise “Tüm sektörlerden şirketler, dijital dönüşümü sağlamak ve büyümek için buluta geçiyor" dedi. Uçtan uca uygulama ve veri yönetiminin, iş başarısı için kritik öneme sahip olduğunu belirten Parker, "Rubrik'in çözümlerini Microsoft Azure ve Microsoft 365 ile entegre etmenin, müşterilerimizin Zero Trust yolculuğunu ilerletmelerini ve dijital dayanıklılıklarını artırmalarını kolaylaştıracağına inanıyoruz. Bu işbirliği, Rubrik’le Microsoft'un dünya çapında 2 binden fazla ortak müşteriye ve 6 kıtada Azure yönetimi altındaki yüzlerce petabayt veriyi destekleyen uzun süreli ilişkisine dayanıyor. Başta teknoloji, sağlık, finans, eğitim, kamu, üretim olmak üzere birçok sektörden talep alacağımızı öngörüyoruz.” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

“Verilerinizi uzun süre saklayın"

Rubrik’in bulut tabanlı geliştirdiği veri yönetimi mimarisi sayesinde, kritik Microsoft 365 verileri güvenle ve kolayca keşfedilebilir şekilde tutuluyor. Verilerin fidye yazılım saldırısı, yanlışlıkla silme, bozulma gibi durumlarda bile her zaman erişilebilir olması için ek veri koruması elde ediliyor. Microsoft 365 için anında arama ve geri yüklemeyle geniş ölçekte yönetim de dahil olmak üzere ek destek ve koruma sunuluyor. Ayrıca Microsoft 365 verilerinin uzun vadeli olarak arşivlenmesini de sağlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.