Uzmanı açıkladı! Sosyal Medya Evlilik ve Sevgililiğin Katilidir

Uzmanı açıkladı! Sosyal Medya Evlilik ve Sevgililiğin Katilidir

Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Fatih Altınağaç, sosyal medyanın evlilik ve sevgililikler üzerindeki etkilerini açıkladı.

Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Fatih Altınağaç, “ 59 Dakikada Yeni Bir Yaşam “ eğitiminde hem sevenleri hem de bu alanda kendisini geliştirmek isteyen kişilerle buluştu.

Kişisel Gelişim Uzmanı ve Profesyonel İlişki Koçu, Fatih Altınağaç yeni sezon eğitimlerine başladı. “ 59 Dakikada Yeni Bir Yaşam “ eğitiminde dile getirdiği sözler dikkat çekiciydi. Altınağaç “ Sosyal medyada bir tane üzülen ağlayan insan kendi fotoğrafını paylaşmaz sizce neden?" diye sordu ve sorgulattı.

Altınağaç; “ Herkesin kendini eşsiz ve benzersiz gördüğü bir dünyada yaşıyoruz. Ancak insanlar sadece sosyal medya da en iyiyi en güzeli en özeli paylaşmak için yaşıyor gibiler. Fotoğraf çekmek için gezmek, kitabı okumak yerine sadece sosyal medyada paylaşmak için almak gibi hobiler çıktı. Tüm paylaşımların aslında gerçek hayattaki asosyal davranışlarla paralellik gösterdiğini düşünüyorum. “ dedi.

“ 59 Dakikada Yeni Bir Yaşam “ eğitiminde özellikle farkındalığın insan yaşamına kattığı değerleri ele alan Kişisel Gelişim Uzmanı Fatih Altınağaç şöyle devam ediyor; “ Özellikle insanlar sosyal medya da sanal kahramanlar oluşturarak olmadıkları kişiler yaratıyorlar. Daha sonra siz onların sosyal medyasına bakarak tanımlıyor ve o şekilde yaklaşıyorsunuz. Ancak durum yüz yüze gelindiğinde anlaşılıyor ki, kişi asla öyle biri değil. Bu açıdan bakınca bir sevgililik veya evlilik için kişi tercihinizi yaparken o kişinin sosyal medya paylaşımlarına bakarak yaparsanız daima yanılırsınız. “ vurgusunu yaptı. 

“KENDİ DEĞERİMİZİ KENDİMİZ AZALTIYORUZ"

Sosyal medyanın hayatımızı olumsuz yönde etkilediğinden bahseden Altınağaç “ Sadece sosyal medyadaki figürümüzü biraz daha olduğumuz gibi yapmamız hayatımızı çok farklı noktalarda olumlu etkileyecektir. Emin olun ki sizi olduğunuz gibi seven insanlar illaki vardır. Ya daha önce karşılaşmadınız yada karşılaşmanız için o doğallığı yakalamanız gerekmektedir. Sosyal medyada herkes çok mutlu bir tane üzgün fotoğraf atan göremezsiniz. Ne yani kimse ağlamıyor kimse üzülmüyor mu? Herkes üzülüyor veya ağlıyor elbette ancak kendimizi kandırmayı seviyoruz. Güçlü durma algımızı sadece kendimizi kandırarak var edebiliyoruz. 

“ 59 DAKİKADA YENİ BİR YAŞAM" 

Eğitiminde katılımcılara özellikle minik farkındalıkların hayatımızı çok olumlu şekilde değiştireceğini vurgulayan Altınağaç görünenin arkasına bakmayı ve biraz da keşfedilmemiş ya da unutulmuş sularda yüzmenin güzelliklerini katılımcılara aktarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.