Uzmanı uyardı! Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor

Uzmanı uyardı! Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor

Her 8 kadından birinde görülen meme kanserinin ciddi bir hastalık olduğunu belirten Özel Sağlık Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Çavdaroğlu, erken tanının hayat kurtardığını vurguladı. 

Meme kanserinin her yaşta görülebildiğini fakat ağırlıklı olarak ileri yaştaki kadınlarda gözlemlendiğini ifade eden Op. Dr. Özgür Çavdaroğlu, kadınların kendi kendine yapacakları muayenenin önemli olduğunu; eğer bir şüphe oluşursa vakit kaybetmeden bir Genel Cerrahi Uzmanına başvurmaları gerektiğini dile getirdi.

Tanı ve tedavi süreçleri hakkında bilgi veren  Op. Dr. Çavdaroğlu, “Diğer kanser türlerine olduğu gibi meme kanserinde de erken tanı  hayat kurtarır. Erken farkedilen bir tümörün tedavi edilme olasılığı da daha yüksektir. Hastalıkta öncelikle muayene, radyolojik görüntüleme ve eğer gerekirse de biyopsi ile birlikte tanı konulmaktadır. Eğer gerekliyse ve mümkünse koruyucu meme cerrahisi yapılır. Burada meme dokusunun yalnızca bir bölümü çıkartılmaktadır. Tümör tespit edildiği zaman multi disipliner bir tedavi uygulanır. Genel Cerrahi, Medikal Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi ve Plastik Rekonstrüktif Cerrahi dallarında uzman hekimler hastanın tedavi süreçlerini yönetmektedir” diye konuştu. 

ŞÜPHE VARSA UZMAN HEKİME DANIŞIN

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Çavdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “ Adet başladıktan sonraki 1 hafta sonra el ile yapılan muayene, tümörün tespiti ve erken tanı konusunda önemli avantaj sağlar. Meme kanseri tedavisinin ardından rutin kontroller uzman hekim tarafından sürdürülmektedir. Pandemi nedeniyle insanlar daha çok Covid enfeksiyonuna karşı kendini koruma refleksi içine girdiler fakat kronik hastalıkları bulunanlar ve gelişebilecek kanser gibi hastalıklara karşı da insanların bilinçli olması ve hekimlerle iletişimlerinin devam ettirilerek tedavinin ihmal edilmemesi çok önemli bir konudur”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.