Uzmanı uyardı! Sertleşme Problemine dikkat!

Uzmanı uyardı! Sertleşme Problemine dikkat!

Ekol Hastanesi’nden Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Tansu Turgut, sertleşme problemi hakkında bilgi verdi.

Ekol Hastanesi’nden Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Tansu Turgut, “Sertleşme, diğer adıyla ereksiyon kişinin cinsel birlikteliği için beyin, omurilik, sinirler, penis düz kası ve hormonların yer aldığı bir sistemdir. Sertleşme sorunu ise tatmin edici bir cinsel birleşme için gerekli sertliğin sağlanamaması veya sürdürülememesidir” diye konuştu.

opr.-dr.-tansu-turgut_uroloji-uzmani.jpg

Belirtiler ve nedenler

Başlıca belirtileri arasında sertleşmede zorluk, cinsel aktiviteyi sürdürmede zorluk ve cinsel istekte azalma olduğunu belirten Opr. Dr. Tansu Turgut, “40 yaşından sonra her 3 erkekten birinde sertleşme problemi olduğunu, sertleşme nedenleri arasında organik nedenler olarak diyabet, kalp damar hastalıkları, endokrinolojik bozukluklar, bazı operasyonlar, sigara ve alkol kullanımı ve yaşlanma yer almaktadır. Psikolojik nedenler arasında ise ilişki problemleri, kaygı, çiftler arasındaki uyumsuzluk, performans ile ilgili aşırı beklentiler yer almaktadır” dedi.

Tedavi Yöntemleri

Hastanın öncelikle rahatsızlığını kabul edip hekime gitmesi gerekmektedir diyen Opr. Dr. Tansu Turgut, “Burada konu ile ilgili testler yapıldıktan sonra tanı konmakta ve hastaya uygun tedavi yöntemlerinden biri seçilerek tedavi yapılmaktadır” dedi.   

Oral İlaç Tedavisi

Sertleşme bozukluğu tedavisinde ilk önerilen tedavinin ağız yoluyla alınan ilaçlar olduğunu belirten Ekol Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Tansu Turgut, “Bu ilaçlar penisteki damarlarda genişlemeye neden olur ve kan akımını arttırır. Bu da sertleşmeye yardımcı olmaktadır.” 

Penis için enjekte edilen ilaçlar

Penis içerisine ilaç enjekte edilerek uygulanan bir tedavi seçeneğidir. İlk aşamada kullanılan ağızdan tedaviler ve yaşam tarzı değişikliklerinden fayda göstermediği durumlarda bu tedavi önerilir. Enjeksiyondan 10-15 dakika sonra sertleşme meydana gelir. 

Şok Dalga Tedavisi:

ESWT diye de adlandırılan şok dalga tedavisi sertleşmenin iyileştirilmesi için düşük yoğunluklu, odaklanmış şok dalgalarının kısa aralıklar halinde penise verildiği bir tedavi şeklidir. Birden fazla seans halinde uygulanır ve gerekirse tekrarlanabilir. Bu tedavi penis dokusunda yeni damarlanma artışı sağlayarak sertleşmeye yardımcı olur.  Bu durum sertleşme kalitesini arttırır. Son dönemde yapılan çalışmalar ‘kök hücre’ tedavisinin de, ESWT ile birlikte uygulandığında başarı oranını çok arttırdığını göstermiştir, diyen Opr. Dr. Tansu Turgut, bu nedenle son dönemde ESWT ve kök hücre tedavisini sıkça birlikte kullandıklarını ve hastalarının önemli bir kısmının yüksek oranda fayda gördüğünü söyledi. 

Penil Protez İmplantasyonu:

Toplumda ‘mutluluk çubuğu’ adıyla da bilinen penil protez implantasyonu şiddetli sertleşme bozukluğu olan hastalarda diğer tedavilerin başarısız olduğu durumlarda uygulanan bir cerrahi işlemdir. Bu işlem sırasında penisin içerisine sertleşmeyi sağlayacak protezler yerleştirilir. Hastanın özelliklerine bazen tek parçalı ancak daha sıklıkla üç parçalı protez (pompalı) kullandıklarını belirten Opr. Dr. Tansu Turgut, “normal ereksiyonu taklit eden mekanizmadır. Penis içine yerleştirdiğimiz bir protez var, ilişki öncesi penis bir pompayla şişirilir, eş ve kişi memnuniyeti çok yüksektir” dedi. Bu protezler dışarıdan görünmez, kişi söylemediği sürece kimse fark etmez diyen Opr. Dr. Tansu Turgut, “hastaların sıkça merak ettiği bir konuyu da, penil protez çocuk sahibi olmaya engel değildir” diyerek açıkladı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.