Uzmanı uyardı! Telefonunuzu Yüzde Yüz Şarj Etmeyin

Uzmanı uyardı! Telefonunuzu Yüzde Yüz Şarj Etmeyin

Teknokoç Seferihisar İletişim Telefon Teknik Servis Uzmanı Tuncay Baz, Telefonlarımızın uzun süreli kullanımı için tavsiyelerde bulundu

Tuncay Baz, “Telefonumuzun şarj yüzdesi uyarı vermeden ya da yüzde yirminin altına inmeden telefonumuzu şarj etmemeliyiz. Telefonumuzu yüzde yüz şarj etmemeliyiz. Yüzde 80 civarında şarjdan çıkarmalıyız. Şu anda yüzde 90 sınırlaması dünya markası telefonlarda yer alıyor. Yeni çıkan yazılımlarında da yüzde 80’de telefonunuzu şarjdan çekin uyarısı veriyor.” dedi.

telefon6.jpg

ORİJİNAL ŞARJ ALETİ KULLANIN

Telefonlar için orijinal ürünler kullanın diyen Baz, “Orijinal şarj aleti ve ürünleri tavsiye ediyoruz. Yan sanayi şarj aletlerini kullanmayın. Sonuçta bunlar fabrikadan kendi değerlerinde üretiliyor ve sizin telefon kutularınıza bırakılıyor.” şeklinde konuştu.

SUYA DÜŞEN TELEFONLARI SAÇ KURUTMA MAKİNESİYLE KURUTMAYIN

Sıkça karşılaşılan telefonların suya düşme problemi ile ilgili bilgiler veren Baz, “Suya düşen telefonları saç kurutma makinesiyle kurutmayın. Bunun yerine suya düştüğü andan itibaren vakum torbasına koyup teknik servise götürmeniz gerekiyor. Saç kurutma ile kurutulmaya çalışılan telefonlarda daha sonra sorunlar oluşmakta. Patlamaya kadar varan ciddi sonuçlar doğuruyor. Kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

BATARYA ARIZASI NASIL TESPİT EDİLİR?

Bataryanın arızalı olup olmadığını nasıl anlaşılabileceğini pratik bir yöntemle anlatan baz, “telefonun şarjı kapatmadan yüzde elli olsun. Kapatıp açınca yüzde ellinin altında bir rakamla karşılaşıyorsanız bataryanızın ömrü azalmış demektir. Sağlıklı bir telefon için yeni bir batarya almanızı öneririz.” Tavsiyelerine devam eden Baz, ”Telefonlarımızın alt sistem uygulamalarını kapatabiliriz. Ayrıca ışık düzeyini düşürerek şarjın daha uzun gitmesine yardımcı olabiliriz.” Son dönemde powerbank kullanımının yaygınlaştığını aktaran Baz, bu konuda da orijinal powerbank kullanımını tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.

NOSTALJİK TELEFONLARA İLGİ AZALMIYOR

Dükkanına tamir için getirilen nostaljik telefonlarla da ilgili konuşan Baz, “Zamanının efsane telefonları bunlar. Hala soran talip olanlar var. İlgi oldukça yüksek nostaljik telefonlara. Kimi eski günlere dönüyor. Kimisi teknoloji çılgınlığından kaçıyor” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.