Uzmanından uyarı, "Islak mayoyla oturmayın"

Uzmanından uyarı, "Islak mayoyla oturmayın"

Tatile çıkanlara önemli bir uyarıda bulunan Üroloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, deniz ve havuza girdikten sonra ıslak mayoyla durmanın çeşitli hastalıklara davetiye çıkardığını belirterek ''Yüzdükten sonra mayonuzu mutlaka değiştirin'' dedi.

Havuz ve denize girdikten sonra ıslak mayoyla durmanın bazı hastalıklara yol açabileceği konusunda uyaran Üroloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, “Islak mayo, başta idrar yolu enfeksiyonu olmak üzere pek çok hastalığa davetiye çıkarabilir. O nedenle yüzdükten sonra mutlaka mayonuzu değiştirmeli ve iyice kurulanmalısınız” dedi.

Kadınlarda daha fazla görülüyor

İdrar yolları enfeksiyonunun belirtileri hakkında bilgi veren Op. Dr. Evren Işık, “Sık idrara çıkma, idrar sırasında yanma ve sızı, kasıklarda ağrı, ateş, terleme, yorgunluk, kusma ve mide bulantısı, ilişki sırasında ağrı en çok görülen belirtiler arasında” dedi. Dr. Işık, idrar yolu enfeksiyonlarının kadınlarda çok daha fazla görüldüğünü belirterek mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

aw672117-01.jpg

Mantar enfeksiyonuna dikkat

Genital bölgenin uzun süre nemli kalmasının, bakterilerin üremesini kolaylaştırdığını dile getiren Op. Dr. Evren Işık, “Yaz aylarında kasık bölgesindeki mantar enfeksiyonlarının görülme sıklığı artıyor. Özellikle kadınlar bu konuda çok daha fazla dikkatli olmak durumunda. Mantar hastalığı sıcak, ıslak, nemli, terli ve kapalı vücut bölgelerinde oluşur. O nedenle deniz veya havuzdan sonra ıslak mayonun hemen çıkarılmasında ve başkalarına ait mayo, havlu gibi eşyaların kullanılmamasında fayda var” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.