UZMANLAR UYARDI!

UZMANLAR UYARDI!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık 10 günlük Kurban Bayramı'nda yola çıkacakları uyardı.

Ramazan ve Kurban Bayramlarının sevincini hüzne döndüğünün altını çizen Anık hava sıcaklıklarının yüksek olması beklendiği için yola sabah çıkılmasını gerektiğini açıkladı. Anık “uykusuz ve yorgun şekilde asla araç kullanmayın” dedi.

İzmir şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık Kurban bayramına sayılı günler kala uyarılarda bulundu.  Kazaların yüzde 29'u "araçların hızını yol ve hava şartlarına uydurmaması", yüzde 21'i de "araçların hızlarını kavşaklara-dönemeçlere yaklaşırken azaltmaması" nedeniyle meydana geldiğini söyleyen başkan Anık kazaların yüzde 50’sininde aşırı hızdan kaynaklandığını söyledi. 
 

“YOLLAR KAN GÖLÜNE DÖNMESİN!”
 

Aşırı hız yapılmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Anık “Bayramlarda trafik kazalarında ciddi bir artış oluyor. Bu trafik kazalarının önüne geçmek için en büyük sorumluluk tabi ki sürücülere düşüyor. Hızlı bir şekilde araba kullanmayın. Aksi takdirde kazalar bayram sevinci hüzne dönüşebilir. Yola çıkılmadan önce lastiklerin hava basıncının kontrolünü mutlaka yaptırın. Yola çıkacak tüm sürücülerin tamamen dinlenmiş ve dinç bir şekilde yola çıkması çok önemli. Yollar kan gölüne dönmesin” dedi. 


“ARAÇ KULLANIRKEN TELEFONLA KONUŞMAYIN”


Sadece tabelada yazan hız limitlerine uyulması durumunda kazaların yaklaşık yüzde 30 oranında azalacağına dikkati çeken Anık, "Sürücüler tedbiri, dikkati hiçbir zaman elden bırakmamalıdır. Trafikte ufacık bir hatanın birçok kişinin ölümüne, yaralanmasına ya da sakat kalmasına neden olabileceği unutulmamalıdır" dedi. Direksiyonda cep telefonu kullanmak sürücünün kaza yapma ihtimalini 4 kat arttırdığını belirten başkan Anık sürücülerin direksiyon başında cep telefonuyla konuşmamaya dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.