Uzmanlar uyardı! Grip deyip geçmeyin...

Uzmanlar uyardı! Grip deyip geçmeyin...

Grip enfeksiyonunun basit soğuk algınlığı ve nezle hali ile karıştırıldığını ifade eden uzmanlar, önlem almaması halinde sinüzit, otit, bronşit, zatürre riski geliştiğini söyledi.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Yetim, grip hastalığının, sıkça soğuk algınlığı, nezle hali ile karıştırıldığını söyledi. Birçok belirtileri benzer olmasına karşın grip enfeksiyonunun genel olarak daha ağır seyreden bir hastalık olduğunu belirten Uzm. Dr. Yetim, “Grip sırasında bir diğer enfeksiyon; sinüzit, orta kulak iltihabı, bronşit ve zatürre meydana gelebilir. O nedenle grip deyip geçmemek gerekir” dedi.

Kış hastalıklarında akla ilk olarak solunum yolları enfeksiyonlarının geldiğini belirten İzmir Kent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yetim, “Bunların başında da grip gelir, bazen salgınlar halinde görülür. Bu hastalık virüs denilen mikroplarla olur. Grip, genellikle basit bir hastalık gibi görülür. Ancak, birçok yönden en önemli sağlık sorunlarından biridir. Yapılan araştırmalar, ortalama her yıl dünyada 250 bin kişinin grip nedeniyle öldüğünü göstermektedir. Ayrıca ekonomik kayıp açısından ele alındığında grip birinci sırada yer almaktadır. Hastalık nedeniyle iş görmezlikte, diğer hastalıklardan uzak ara öndedir” diye konuştu.

Herkesin ortalama yılda bir kez grip olduğunun varsayıldığını, benzer belirtileri nedeniyle basit soğuk algınlığı, nezle hali ile karıştırıldığını kaydeden Uzm. Dr. Yetim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel olarak grip daha ağır seyreden bir hastalıktır. Gripte ateş, halsizlik, burun akıntısı, öksürük, balgam gibi şikayetler daha şiddetlidir ve daha uzun sürer. Grip enfeksiyonu, bazen başladığı yerden daha uzak doku ve organlara yayılabilir. Aynı zamanda grip sırasında vücudun bağışıklık gücü azalır ve daha önemli bir diğer enfeksiyon meydana gelebilir. Böylece yüz ve kafatası kemiklerindeki boşluklara yayılarak sinüzit, orta kulağa yayılarak otit, aşağı doğru yayılarak bronşit ve zatürre meydana gelebilir. Çok bulaşıcı bir hastalık olduğu unutulmamalı, grip deyip geçmemelidir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.