Uzmanlar uyarıyor! Ucuz uçak bileti için...

Uzmanlar uyarıyor! Ucuz uçak bileti için...

Hava yolu ulaşımı, seyahatlerdeki payını gün geçtikçe arttırıyor.

Uçak seyahati eskiye nazaran artık çok daha erişebilir bir durumda. Ancak yine de seyahat öncesi, insanların en çok çaba sarf ettikleri şeylerden biri ucuz uçak bileti bulmak. Bu uğurda çok çeşitli metotlar geliştiren yolcular genellikle de kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyor. İşte uçak bileti hakkında doğru bilinen 5 yanlış...

Arama geçmişi o kadar da önemli değil

İnternet aramalarınız uçak bileti almanızda sizi zor durumda bırakabilir. İlgilendiğiniz rotaya dair geçmişteki internet aramalarınız sizin orayı ne kadar çok istediğinize dair bir yargıyı bilet sistemine tanımlayabilir. Bu da bilet alırken karşınızda daha yüksek meblağların çıkmasına neden olur. Ancak anlık değişebilen uçak bileti fiyatları sizi bu zor durumdan kurtaracaktır.

Bazı rotalar her zaman pahalıdır

Bu fikir de özellikle uzak rotalar için insanların inandıkları efsanelerden biridir. Ancak durum pek de öyle değil. Bütün mesele gideceğiniz o yerin tatil sezonunda olup olmadığıyla ilgili. Örneğin güney yarımkürede bulunan Sao Paulo'ya sezon dışı olan Mayıs ayında üç katı daha ucuz bir fiyata gidebilirsiniz.

En ucuz bilet Salı günü!

Uçak bileti satın alırken düşülen en büyük yanılgılardan biri de ucuz bilet almak için en uygun günün Salı olduğu yönünde. Araştırmalar Perşembe günün ucuz uçak bileti bulma konusunda en az Salı günü kadar avantajlı olduğunu ortaya koyuyor.

Güncellemelerde hep daha fazla ödersiniz!

Bilet konusundaki yanlış yargılardan biri de bu. Ekonomi sınıfı biletinizi üst sınıfa güncellemek istediğinizde doğal olarak ek ücret ödemeniz gerekecektir. Ancak bu durum her zaman kesinlik arz etmeyebilir. Burada devreye sizin takipçiliğiniz, ve business class bileti ne denli istediğiniz girecek.

Erken rezervasyonla biletler daha ucuza alınır

Yanlış! Uçak biletlerinin en ucuz olduğu dönem genellikle uçuşa çok kısa bir süre kaldığı andır. Havayolu şirketleri ellerinde kalan biletleri satmak için uçuşa yakın, fiyatlarda büyük indirime gider. Ancak bu durum elbette belli riskler taşımakta. Havaalanında eli boş dönme ihtimaliniz mevcut.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.