Uzmanlardan okula dönüş döneminde ebeveynlere tavsiyeler

Uzmanlardan okula dönüş döneminde ebeveynlere tavsiyeler

Uzmanlar psikolojik ve fiziksel anlamda yeni eğitim dönemine hazır olarak giren öğrencilerin başarı potansiyelinin artacağını ifade ediyor.

Günümüzde bilgiye ulaşmak kolay, ancak doğru bilgiye ulaşmak oldukça zor. Ebeveynlerin internet sitelerinde, sosyal medyada ya da sosyal çevrede dile getirilen sahte bilgilere itibar etmemesi, resmi kurum ve mercilerin açıklamalarını dikkate alması gerekiyor çünkü aksi takdirde maruz kalınan dezenformasyonlar öğrencilerin psikolojilerini negatif yönde etkileyecek.

Ebeveynlerin dijital dünyada geçirilecek zaman konusunda tek yetkili karar mekanizması olması gerekiyor. Uzmanlara göre bu yetki çocukların iradesine bırakıldığı takdirde adaptasyon süreci zarar görüyor. Öğrencilerin fiziksel ve ruhsal gelişimleri ve sabahları okula yetişmekte zorlanmamaları için uyku süresi ve kalitesi büyük önem taşıyor. Ebeveynlerin bu noktada uyku saatlerini düzenlemesi ve bu saatlere öğrencilerin riayet etmesi gerekiyor.

15.jpg

HASSASİYETİNİZE DİKKAT EDİN

Uzmanlara göre anne babalar, özellikle okulun ilk haftalarında çocuklarıyla daha yoğun iletişim halinde olmalı, okula adaptasyon sürecinde yanında olduklarını hissettirmelidirler. Uzmanlar, çocukları sorumlukları için zorlamak yerine önemli sorumlulukları yerine getirmeleri durumunda ödüllendirilmeleri gerektiğini öneriyor. Uzmanlar ayrıca, bu yaklaşımın öğrencilerin motivasyonunu artıracağını ve adaptasyon sürecini hızlandıracağını belirtiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.