Uzun vadede düşük faizli kredi imkanı

Uzun vadede düşük faizli kredi imkanı

Üyelerinin daha düşük faizle uzun vadede finansmana ulaşımı için harekete geçen İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Vakıfbank ile özel bir protokol imzaladı.

Mehmet ÖZDOĞRU

Oda ve Birlik üyelerinin finansman ihtiyaçlarına yönelik avantajlı ürünler sunmanın yanı sıra, imalatçı ve ihracatçı firmalara, özel finansman olanakları sağlamayı öngören protokolün imzalarını, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ile Vakıfbank Ege 1’inci Bölge Müdürü Tuna Turgut ve Ege 2’nci Bölge Müdürü Hayati Yaman attı. Protokol, KOBİ Dost Kredi, Katma Değer Üreten İmalatçı-İhracatçı Kredisi ve Makine Alım Kredi kampanyaları kapsamında düşük faizle, uzun vadede ve minimum masrafla kredi imkanlarını içerdi.

img_1536.jpg

ÖZGENER’DEN KESİNTİSİZ DİYALOG VURGUSU

Toplantıda bir konuşma yapan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Vakıfbank yöneticilerine teşekkür ederek, “Vakıf Bank ile geniş alternatifler içeren bu protokolü İzmir’in tüm meslek kuruluşlarıyla birlikte imzalamaktan mutlu olduğumuzu özellikle vurgulamak istiyorum. Protokolün üyelerimize faydalı olmasını diliyorum” dedi. Günümüzde yatırım, istihdam ve ihracat için öncelikle uygun koşulla finansmana ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Özgener, finans kuruluşları ile reel sektörün kesintisiz diyaloğunun ülke kalkınmasına da hizmet edeceğini, protokollerin de bu anlamda büyük önem taşıdığını kaydetti.

YORGANCILAR’DAN TEŞEKKÜR

Reel sektör ve finans sektörünün birlikteliğinin önemine vurgu yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bankacılık sisteminin tam olarak uygulanmadan piyasaların açılmasının mümkün olmadığını, özel bankaların da finansal destekler konusunda kamu bankalarımız gibi aktif rol almasıyla ekonominin canlanacağını, kamu bankalarımız gibi özel bankalarımızın da gereken hassasiyeti göstermesini beklediklerini belirtti. Üyelerinin finansmana erişimini kolaylaştıracak her türlü işbirliğine açık ve hazır olduklarını ifade eden Yorgancılar, Vakıfbank yetkililerine teşekkür etti ve protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

KESTELLİ: “BU KENTE VERİLEN HER KURUŞ MİSLİYLE DÖNECEKTİR”

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, spekülatif kur atağıyla başlayan türbülans döneminde kamu bankaları ve birkaç özel banka dışında bankacılık sektörününün adeta oyuna ara verdiğini ve bu tutumun türbülansı daha sert hissetmemize neden olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Biliyoruz ki hiçbir bankanın saygınlığı, müşterisinin saygınlığından fazla değildir. Bankalar, müdebbir tüccar gibi davranma yükümlülüğü olan kurumlar olduğu kadar ülke ekonomisinin sağlığını da düşünmek zorundadır. Sadece yaşadığımız bu sıkıntılı dönemde değil, geçmişte de piyasa dostu bir politika izlemeyi prensip edinmiş bankalardan biri olan Vakıflar Bankası’na, bu yaklaşımı için teşekkür ediyorum. Bankalarımız bilmelidirler ki; İzmir

Türkiye’nin yükselen yıldızıdır ve sanayicisinden tüccarına, çiftçisinden ihracatçısına kadar bu kente verilen her kuruş kredi, ülke için fayda olarak misliyle dönecektir."

ESKİNAZİ: “İHRACATÇILARIMIZIN REKABETÇİLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEK”

Türkiye'nin 2019 yılı ihracat hedefinin 200 milyar dolar, Ege Bölgesi'nin ihracat hedefinin ise; 25 milyar dolar olduğuna işaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 2018 yılı Ağustos ayı sonrasında faizlerde yaşanan yükselme sonrasında Türk ihracatçılarının bankalardan kredi kullanamaz pozisyona düştüğünü, bu durumun ihracat rakamlarında kendini hissettirdiğini kaydetti.

Türk ihracatçısının 2018 yılının ikinci yarısında finansmana ihtiyaç duyduğunda Türk Eximbank dışında yanında ne kamu, ne de özel sektör bankalarını göremediğini anlatan Eskinazi, "Vakıfbank ile yapacağımız bu anlaşma Ege İhracatçı Birlikleri'ne üye 8 bin faal ihracatçı firmamız açısından çarkların tekrar daha hızlı dönmesini, ihracatçılarımızın rekabetçiliğini güçlendirerek ihracatını arttırmasını sağlayacak. Konkordato sürecine girmiş firmaların iflasa sürüklenmesini önleyecek. 2018 Ağustos'undan sonraki süreci son derece kötü yöneten özel sektör bankalarının da pozisyonlarını değiştirmesine ve günah çıkarmalarına imkan verecek" şeklinde konuştu.

PROTOKOL NELER İÇERİYOR?

Uygun faizli kredi imkanı ve birçok bankacılık hizmetinde masraf muafiyeti sunan protokol kapsamında, işletme kredileri, imalatçı/ihracatçı destek kredileri, makine alım kredileri, yatırım kredileri, çevre bankacılığı enerji kredileri ile gayri nakdi krediler uygun maliyetlerle sunulacak.

İşletme Kredileri kapsamında Oda ve Birlik üyeleri, işletme faaliyetleri ihtiyaçlarının çözümü için oluşturulan KOBİ Dost Kredi, Katma Değer Üreten İmalatçı-İhracatçı Kredisi ve Makine Alım Kredi kampanyalarından faydalanabilecek. Aynı zamanda işletme faaliyetlerini sürdürecekleri, mesleklerini icra edecekleri, firma faaliyetlerinde veya yatırım amacıyla ticari işletmeleri adına gayrimenkul alımlarının finansmanı için İşyeri Edindirme Kredisi, 0 km ve ikinci el araç alımları ile araç filosu kurmak için kullanabilecekleri Araç ve Filo Kredilerini uygun maliyetlerle temin edebilecekler.

6 AY ÖDEMESİZ 60 AYA VARAN VADELER

VakıfBank’ın Katma Değer Üreten İmalatçı- İhracatçı Kredisi, kapsamında özel destek verilirken; KOBİ Dost Kredisi Kampanyası ile de 6 ay ödemesiz dönemli toplam 60 aya varan vadelerde kredi imkanı sunuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.