Uzundere Hani Açılmıştı?

Uzundere Hani Açılmıştı?

Karabağlar Belediyesi'nin en önemli projeleri arasında gösterdiği Uzundere Rekreasyon alanı bir türlü açılamadı.

Karabağlar Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan ve kente yeni bir nefes getireceği iddiası ile 3 Haziran 2016 tarihinde görkemli bir törenle açılışı yapılan Uzundere Rekreasyon Alanı’nın halen halkın hizmetine açılamadı. Söz konusu alanda özellikle süs havuzlarında çatlamalar olduğu, yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarında ciddi aksaklıklardan dolayı sorunlar olması nedeniyle halka kapatıldığı iddia ediliyor.

Konak Belediyesi bölünmeden önce dönemin Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ tarafından planlanan ve çalışmalara başlanan ardından Karabağlar Belediyesi’nin kurulması ile kentin ilk belediye başkanı Kasım Sıtkı Kürüm tarafından “Prestij Projesi” olarak değerlendirilerek yapımına hız verilen mevcut belediye başkanı Muhittin Selvitopu tarafından 3 Haziran 2016 tarihinde görkemli bir konser ile açılan Uzundere Rekreasyon Alanı’nın vatandaşların kullanımına kapalı olması kafaları karıştırıyor.

2-032.jpg

Havuzlardaki Sorun Ne?

230 bin metrekare alan üzerine kurulu Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yer alan 2’si büyük şelaleli süs havuzu ve 1 Adette yüzme havuzunun bulunduğu tesisin temel sorununun bu yeni yönetimin göreve gelmesinin ardından uzun süre kullanılmadığı için havuzlarda çökme ve çatlamalar olduğu ve bu nedenle su kaçaklarının önüne geçilememesi. Karabağlar Halkı’nın kullanımına açılacağı yüzme havuzu hayata geçirilemezken, dev süs havuzlarında ise su kaçakları nedeniyle gün içinde sürekli tankerlerle su takviyesi yapılıyor. Su takviyesi yapılan tankerlerin sayısının bazı günlerde 6’yı bulduğu da bir başka iddia konusu.

1-036.jpg

Nikah Salonu ve Konferans Salonu’da Kapatıldı!

Bu arada Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yer alan ve önceki belediye başkanı Kasım Sıtkı Kürüm tarafından Türk Sineması’nın “Sultan” lakaplı aktrisi Türkan Şoray’ın adı verilen ve onun katılımı ile 50 çifte kıyılan toplu nikah töreni ile açılan 300 kişilik Türkan Şoray Konferans ve Nikah Salonu ise bilinmeyen bir sebep ile kapatıldı.

Alanda Neler Yeralıyor?

230 bin metrekare alan üzerine kurulu Uzundere Rekreasyon Alanı’nda 2 bin kişilik amfi tiyatro, 300 kişilik Türkan Şoray Konferans ve Nikah Salonu, Bin 200 kişilik açık, terası ile birlikte 500 kişilik kapalı düğün alanı, yüzme havuzları ve göletler, Tematik park alanında ejderha, figürlü kaydıraklar, mantar kamelyalar, oyun alanında Tom & Jerry, Keloğlan, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler gibi çocukların çok sevdiği onlarca masal ve çizgi film kahramanları, fil, timsah, dino figürlü kaydıraklar, heykeller ve oyun grupları projenin en önemli ayrıntıları olarak dikkat çekiyor. Projenin en görkemli binası ise müze heykel olarak tasarlanan 37.5 metre yüksekliğindeki 4 katlı Nasreddin Hoca figürlü heykel bina.

Selvitopu Fuar ve Sasalı Doğal Yaşam ile Kıyaslamıştı

Ünlü ses sanatçısı Leman Sam’ın sahne aldığı 4 bin kişilik konser ile 3 Haziran 2016 tarihinde tesisin açılışında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir denince insanın aklına Fuar veya son dönemde büyük ilgi gören Sasalı Doğal Yaşam Parkı geldiğini hatırlatarak, “Bundan sonra Karabağlar denildiğinde de Uzundere Rekreasyon alanı gelecek. Burada çocuklar ve aileler keyifli vakit geçirecekler. Doğa ile iç içe olacaklar. Yaşamları daha da renklenecek” diye konuşmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.