"Üzüntümüz Öğrencilerimiz İçin"

"Üzüntümüz Öğrencilerimiz İçin"

Kapatılan İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata: “Bizim Kendimizden Kuşkumuz yok. Üzüntümüz Öğrencilerimiz İçin.”

Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata her akşam okul önünde toplanarak İzmir Fatih Koleji’ne destek veren velilere, öğretmenlere, çalışanlara ve öğrencilere açıklamalarda bulundu.

Verdikleri destekten dolayı İFK’lı veli, mezun, öğrenci ve çalışanlara teşekkür eden Doğanata, gerekli temaslarda bulunduklarını ve bu durumun düzeleceğine emin olduklarını söyledi.
Doğanata konuşmasında özetle şöyle dedi:

“Çok Ani kararlar alınıyor. Biz gerekli temaslarımızı yapıyoruz. Milletvekilleriyle görüşüyoruz. 50 yılda on binlerce mezun verdiysek sadece Ege’de değil Türkiye’nin dört bir yanında mezunlarımız var biliyorsunuz. Bizlerin çok bir şey söylemesine gerek kalmıyor. Onlar söylüyor. Mezunlar söylüyor, veliler söylüyor anlatıyor. Zaten aksi bir durum olsa biz ne anlatsak boşa olur. Burada yaşayan sizlersiniz, öğretmenler burada, çocuklara eğitim veren sizlersiniz. Nasıl bir eğitim verdiğimizi herkes biliyor. En az bizim konuşmamız lazım. Sizlere teşekkür etmek için buradayım. Üçüncü nesli okuyanlar var. Bu durum düzelecek. Ama bizim gözlemlerimizde bu mekanizma çok hızlı işlemiyor. Herkes kendi çapında bir yerlere ulaşıyor. Gerekenleri yapıyor. Biz de bir yerlere ulaşıyoruz. Her partiden milletvekilleriyle görüştük. Bu okulun felsefesini anlattık. Yarım asırlık, kurucumuzdan gelen bir felsefe, siyasete hiç bulaşmayan, siyasetin S’si olmayan bir felsefe. Biz kimsenin siyasi görüşünüze karışmayız, dini görüşüne karışmayız Burada Atatürk’ün ilkeleri vardır. Her dinden, her milletten insan oldu, zaman zaman olacaktır da. Bu durumun düzeleceğinden bizim kuşkumuz yok. Bazı asılsız ihbar yapanlar var. 5, 10 asılsız ihbarla bile koca 50 yıllık okul kapatılmayla yüz yüze gelebiliyor. Biz başkalarının yaptığı şeyi yapmadık. Biz fırsatçılık yapmıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece bu kurum var olacaktır. Biz onun için kurduk. Yoksa sadece rant kaygısı olan eğitimle uğraşmaz. Kaynaklarını başka yöne aktarır. Bizim kendi yönümüzden hiç kaygımız yok. Burada çocuklarımız ve velilerimiz için üzüntümüz sadece. Öğrenciler üzüntülü, “ Okulumuz kapandı arkadaşlarımızla görüşemeyecek miyiz?” diye endişeli. Bütün kaygımız üzüntümüz bundandır. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah ülkemize zeval vermesin. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.”
Konuşma sonunda Ali Rıza Doğanata’yı alkış yağmuruna tutan veli ve mezunlar, desteklerinin sonuna kadar süreceğini söylediler.      

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum