Vadide hayat başlıyor

Vadide hayat başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Narlıdere Belediyesi tarafından yapılan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi'nde çalışmalar tamamlandı.

Batur İzmirlileri açılışa davet etti
Narlıdere'nin 2. İnönü Mahallesi Narbel konutları yanında yer alan 80 bin metrekarelik alanda tamamlanan ve 4 Kasım’da açılışı gerçekleşecek olan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi projesi açılış için gün sayıyor. Hizmet binası ve tüm çevre çalışmaları tamamlanan Vadi açılışı ile ilgili bir açıklama yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2014 yılında hazırlıklarına başlayan projenin İzmir için prestij projesi olduğunu ifade ederek, tüm İzmirlileri 4 Kasım’da gerçekleşecek açılışa davet etti. Batur “Narlıdere’mizin ihtiyacı olan yeşil alan ihtiyacı karşılayacak olan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadimizi 4 Kasım’da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile açıyoruz. Narlıdere ve İzmir’e çok önemli bir değer, bir tesisi kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu tesisin yapılmasında bize büyük katkıda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na bir kez daha Narlıdereliler adına teşekkür ediyor, 4 Kasım Cuma günü saat:18.00’da tüm İzmirli hemşerilerimizi açılışımıza davet ediyorum.” dedi.


Açılış sonrası Leman Sam konseri
4 Kasım Cuma günü Saat:18.00’da gerçekleşecek olan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi açılış programında ayrıca tesis açılışının ardından Saat:19.30’da Leman Sam konseri gerçekleştirilecek. Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi Anfi tiyatrosunda gerçekleşecek olan konser halka açık olarak gerçekleştirilecek.  Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisinde dinlenme, eğlence ve spor aktivitelerinin bulunduğu bir alan yaratılarak, İzmirlilerin hoş vakit geçirmesi amacıyla tasarlanan 80 bin metrekare büyüklüğünde proje alanı bulunuyor. Proje kapsamında 400 kişilik düğün salonu, 500 kişilik kafeterya, 1500 metrekare restoran ve kafeterya alanı, çeşitli spor ve aktivite alanları ile bin kişilik bir amfi tiyatro bulunuyor. Narlıdere'de yaşayan vatandaşların yürüyerek ulaşabileceği, kentin diğer bölgelerinden ise toplu taşımayla kolayca ulaşabileceği vadi, dört mevsim kullanıma uygun kapalı ve açık alanları barındırıyor. Yürüyüş parkurları ve parkları ile her yaştaki insana hitap etmesi planlanan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı'nda tüm mekan ve tüm dolaşım alanları engellilerin ulaşımına ve kullanımına uygun olarak tasarlandı. Merkez, 6 milyon 830 bin liraya mal olurken, bu paranın 5 milyon 641 bin lirasını Büyükşehir karşıladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.