Vali Elban'dan 30 Ağustos daveti

Vali Elban'dan 30 Ağustos daveti

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, tüm vatandaşları 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına davet etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de bu yıl yine coşkuyla ve gururla kutlanacak.

Büyük Taarruz’un 101. yıl dönümünde, istiklâlimiz uğruna şehit düşen, gazi kalan kahramanlar, bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda törenlerle anılacak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yâd edilecek.

30agustos2023-1.jpg

İzmir’deki tören ve programların büyük titizlikle hazırlandığını belirten Vali Dr. Süleyman Elban “İzmirliler 30 Ağustos zaferini her zaman olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlayacaktır. 30 Ağustos’ta tüm İzmirlileri ev ve iş yerlerini şanlı bayrağımızla donatmaya, meydanlardaki bayram coşkusuna katılmaya davet ediyorum” dedi.

Zafer Bayramı, 30 Ağustos çarşamba günü 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması sonrasında, Vali Dr. Süleyman Elban ve il protokolü, valilik makamında tebrikleri kabul edecek.

Daha sonra tekrar Cumhuriyet Meydanı’na geçecek olan Vali Elban ve protokol üyeleri, burada vatandaşların bayramını kutlayarak geçit törenini takip edecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın olmazsa olmazı kabul töreni ise 19.30’da Balçova Termal Otel’de gerçekleştirilecek.

Zafer Bayramı kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından Gündoğdu Meydanı’nda 21.30’da Zafere Doğru Ezelden Ebede gösterisi, Devlet Halk Dansları Topluluğu İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehteran Grubu’nun gösterisi, İstanbul Devlet Türk Halk Müziği ve Modern Folk Müziği Araştırma ve Uygulama Korosu’nun konseri İzmirlilerin bayram coşkusunu taçlandıracak.

Günün sonunda, Model Grubu’nun eski solisti ünlü sanatçı Fatma Turgut yine Gündoğdu Meydanı’nda 22.30’da ücretsiz bir konser verecek.

30agustos2023-2fatmaturgut.jpg

Kutlama programı kapsamında, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı Bölge Bandosu Cumhuriyet Meydanı’nda, Güney Deniz Saha Komutanlığı Bandosu Karşıyaka Vapur İskelesi’nde, Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu ise Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde 19.00-20.00 saatleri arasında konser verecek.

İzmir’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına ilişkin programın detaylarına valilik internet sitesinden ulaşılabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.