Vali Köşger: Evlatlarımız Ata’larına layık bireyler olacaklardır

Vali Köşger: Evlatlarımız Ata’larına layık bireyler olacaklardır

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Evlatlarımız, kendilerini yetiştirecek ve hem Ata’larına hem ülkelerine hem de aziz milletlerine layık bireyler olacaklardır" dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Vali Köşger, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 102. yıl dönümünü, bir kez daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak, milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, gurur, sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

Aziz milletimiz, bağımsızlığımızın sembolü ve millî iradenin tecelli ettiği mekân olarak kurduğu meclis ile “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” demiştir. Milletimizin her türlü olumsuzluğa rağmen azim ve inancı sayesinde zaferle taçlandırdığı istiklâl mücadelemiz, Anadolu’nun ebediyete kadar hür yaşayacağına dair kararlılığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir.

Gazi meclisimizin açılış günü olan 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, sadece geleceğimizi emanet ettiği ve ümit bağladığı Türk çocuklarına değil, dünyanın tüm çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir.

izmirvalisi-yavuzselimkosger.jpg

Gözlerinde ülkemizin aydınlık geleceğini gördüğümüz, en büyük zenginliğimiz ve umudumuz kıymetli evlatlarımız, inanıyorum ki; ecdadın emanetlerine sımsıkı sarılacak, çağın gerektirdiği donanımla kendilerini yetiştirecek ve hem Ata’larına hem ülkelerine hem de aziz milletlerine layık bireyler olacaklardır.

Devletimiz, her zaman olduğu gibi üzerine düşeni yerine getirerek, çocuklarımızın ruhen ve bedenen sağlıklı yetişmeleri yanında, en iyi ortamlarda eğitim öğretim görmeleri gayesiyle, tüm imkânlarını seferber etmekte, daha müreffeh bir Türkiye’nin temelleri bu anlayışla atılmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kuruluşundan bugüne ebediyete irtihal eden tüm meclis üyelerini rahmetle anıyor, dünyamıza anlam katan çocuklarımızın ve dünya çocuklarının “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.