Vali Köşger: Yerli üretimi destekliyoruz

Vali Köşger: Yerli üretimi destekliyoruz

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli Tarım Fuarı’nı ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi.

Elit Fuarcılık organizasyonu ile bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Nazilli Tarım Fuarı 3’üncü gününde Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’i ağırladı.

Vali Köşger ve Erim’i İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi başta olmak üzere Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Nazilli Borsa Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, Nazilli Tarım İlçe Müdürü Sunay Güler, ÖRKOP Başkanı Ünal Önal, KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Köşger ve Erim ilk olarak Nazilli Belediyesi’nin fuar alanındaki standını ziyaret etti. Burada Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Köşger ve Erim’e geçtiğimiz günlerde resmi olarak faaliyetlerine başlayan Naz-Koop ile ilgili bilgi verdi. Ardından Köşger ve Erim beraberindekilerle birlikte tek tek standları gezerek üretici firmalarla çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Köşger daha sonra gazetecilere de bir değerlendirmede bulunarak, “Aydın tarımın başketlerinden birisi. Burada tarım her zaman ekonominin lokomotifi konumunda olmuş. Nazillimiz ise tarımsal mekanizasyonun önderlerinden birisi. Dolayısıyla Nazilli’de böyle bir tarım fuarının açılmış olması bu yıl 3’üncüsünün yapılıyor olması çok önemli ve bizi çok memnun ediyor. Neredeyse tüm statlarımızı tek tek gezdik. Üreticilerimiz çağın ve teknolojinin gereklerini yerine getirerek büyük bir özveri ile üretim yapmaya devam ediyorlar. Tarımsal mekanizasyon konusunda Aydın’ın önder rolünü devam ettirebilmesi için yerli firmaların da artarak devam etmesi lazım. Tüm yerli firmalarımızın bu tür fuarlara daha fazla katılım sağlaması gerekiyor. Bizler tüm gücümüzle yerli üretimi destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Köşger ayrıca Nazilli Ticaret Odası’nın standını da ziyaret ederek burada üretici kadınların incirden üretmiş oldukları yeni ürünleri de tatma fırsatı buldu. Köşger burada da yaptığı değerlendirmede Aydın’ın tarımsal ürünlerinin katma değer kazanarak pazarlanmasının önemini vurgulayarak, “Bizim üzerinde durduğumuz asıl konu bu. İnciri yetiştir, dalından kopar, sat değil. Üzerine bir katma değer katarak tüketiciyle buluşturmak. Böyle olduğunda parayı başkaları kazanıyor biz istiyoruz ki Aydın kazansın. Bunlar işlenmeli, ilerletilmeli, bilgi fikir katılmalı” dedi. 

Köşger ayrıca, Nazilli’de üretimi yapılan çam kozalağı reçelinden de tadarak, bu reçeli üreten girişimci Nilgün Özkurt’u kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.