Vali Toprak İzmir'e İftarda Veda Etti

Vali Toprak İzmir'e İftarda Veda Etti

Vali Mustafa Toprak iftar yemeğinde veda konuşması yaptı.

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin gelenekselleşen iftarı Buca Kaynaklar’da bulunan İESOB Uygulamalı Eğitim Oteli’nde yapıldı.

İftara İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili Oktay Vural, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin,İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, BATIDER Başkanı Akın Kazançoğlu,   eski devlet bakanı Işılay Saygın, Buca eski başkanı Cemil Şeboy,  İzmir Ticaret İl Müdürü Cevat Akgönüllü,  İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, SGK İl Müdürü Ekrem Gülcemal, EGEKOOP Başkanı Hüseyin Aslan, Baro, Vergi d Konak, Karşıyaka ve Selçuk kaymakamları,  müdürler, yerel yöneticiler, şehit ve gazi dernekleri, üniversite rektörleri ve öğretim üyeleri, ticaret odası yetkilileri, meclis üyeleri, banka, sanayi siteleri ve  sivil toplum örgütleri temsilcileri ile İESOB’ye bağlı merkez odaların başkan ve yöneticileri katıldı.

e2c5c07a-b457-4863-ac8c-e3314661778b

"Esnaf olmadan biz olamayız"

İftarda konuşan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, terörden dolayı kaybedilen canlar için duydukları üzüntüyü dile getirdi.  Esnaf teşkilatına katkı koyan herkese vefa borçları olduğunu belirten Mutlu, ‘İftar soframıza gelen herkese esnaf teşkilatının başkanı olarak şükranlarımı sunuyorum. Oda başkan ve yöneticilerine seslenmek istiyorum.  Ramazan’da üyelerinizi, esnaf ve sanatkârları sakın unutmayın. Çünkü onlar sizin varlık sebebinizdir. Esnaf ve sanatkârların dükkânlarını ramazan nedeniyle ziyaret edin, onların omuzlarına elinizi koyun, ihtiyaçlarını sorgulayın.  Sevgiye ve saygıya değer verin. Sevgi ve saygının olmadığı yerde ot bile bitmez. Sevgi ve saygı işlerinizin esas kurallı olmalıdır. Kurumlarla ilişkinizi iyi götürün. İktidarla muhalefetle kimseyi ayırmadan herkesle iyi ilişkiler içerisinde olun. Birlik ve beraberlik içerisinde olun zira şuanda en çok ihtiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberliktir. Esnafın ve sanatkarın bulunduğu bölgede fakir ve fukaraya yardım edin ama bunu kimse bilmesin" dedi.

"Hiç kimse birliğimizi bozmayacaktır"

İzmir’deki görevi tamamlanan ve ataması Malatya’ya yapılan Vali Mustafa Toprak iftar yemeğinde veda konuşması yaptı. Konuşmasında İzmirlilerin kendilerine gönlünü açtığını vurgulayan Toprak, karşılıklı ve hep beraber millet için çalıştıklarını ifade etti. Toprak, İstanbul ve Mardin’deki terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler için Allah’tan rahmet dilediğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü. “Esnaf birliğimizin bu iftar yemeğinde sivil toplum örgütleri ve ilimizin tüm dinamikleri aramızda bulunmaktadır. Öncelikle İstanbul ve Mardin’deki terör saldırılarında hayatını kaybeden şehit polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Bu terör örgütlerin karşısında hepimizin birliği, beraberliği, kardeşliği kaçınılmaz bir zorunluluktur. Hiç kimse birliğimizi beraberliğimizi bozamayacaktır” dedi.

İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam da kısa bir konuşma yaparak ülkenin içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekti. Susam, "Bu akşam acılı bir akşamımız. Şehitlere Allahtan rahmet diliyorum. Bugün esnaf teşkilatının sorunları var, ülkenin sorunları var bölgenin sorunları var. Dünyanın önemli temel sorunları var. İçinde bulunduğumuz günler, hepimizin birlik olması gereken günlerdir.’ diye konuştu.

İlk maaşını ve ilk sigortasını esnaflık ocağından aldığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise terör konusunda Türkiye'nin zor zamanlar geçirdiğini ifade etti. Aydoğan, "İçimiz yanık gerçekten kalbimiz buruk.. Çok geniş bir kitlenin iftarındayız. Acılarımızı içimize gömerek, iyi şeyler ümit ederek ramazanımıza devam edeceğiz. Ben bu teşkilatın bir ferdiyim, sizinle gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

"Önemli olan hoş bir seda bırakmaktır"

3 yıldan beri İzmir'de yaptığı görevin tamamladığını söyleyen Vali Mustafa Toprak ise, ‘Önemli olan görev yaptığın yer  değil,  görevleri layıkıyla yapmaktır ‘dedi.

Toprak, "3 yıl süreyle İzmir’de bu emaneti ahlakımızla, vicdanımızla ve hukuki ve kanuni sınırlar içerisinde devletimizin vatandaşlarımıza köprü olması şekilde yapmaya çalıştık. Bu görevi yaparken gece gündüz demeden 24 saat  ailemizden fedakarlık ederek yapmaya çalıştık.  . Bilerek bir hata etmeyiz ama bilmeyerek bir kusurumuz, kabahatimiz olabilir, incittiklerimiz olabilir, üzdüklerimiz olabilir. Hakikatten üzdüklerimiz olduysa haklarını helal etmelerini istiyorum. Bizden yana her zaman helal olsun. İzmirli kardeşlerimiz kadirşinaslıklarıyla bizleri kucakladılar. Ben tüm İzmir halkına, tüm İzmir dinamiklerine şükranlarımı sunuyorum. Hepinize teşekkür ediyorum arzu veda ediyorum, hakkınızı helal etmenizi istiyorum, hoşça kalın İzmir" diyerek İzmirlilere veda etti.  

Valinin konuşmasının ardından İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu Toprak’a çiçek ve kente katkılarından ötürü bir şükran plaketi sundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.