Vali Toprak, Karşıyaka Müftülük Külliyesi’nin Temel Atma Törenine Katıldı

Vali Toprak, Karşıyaka Müftülük Külliyesi’nin Temel Atma Törenine Katıldı

Karşıyaka Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Karşıyaka Şubesi tarafından yaptırılacak olan T.C. Karşıyaka Müftülük Külliyesi’nin temel atma töreni, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen temel atma törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın yanı sıra; Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkan'ı Hüseyin Mütlu Akpınar, İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu,İlçe Protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer ilgililer ve davetliler ve işadamları katıldı.
Önemli Olan; İnsanlarımız Arasındaki O Güzelliği, Kardeşliği, Birliği Bir Arada Bulunduran O Yüce Değerleri İnsanlarımızın Gönlünde, Yüreğinde Biriktirebilmektir
Tören öncesi konuşan Vali Toprak; “Karşıyaka ilçemizin değerli Kaymakamı, değerli Belediye Başkanımız, İl Müftümüz, İlçe Müftümüz ve Müftülerimiz, Sağlık Müdiremiz, aramızda bulunan değerli hanımefendiler, beyefendiler, değerli konuklarımız, inancımızın yaşatılması için katkı sağlamakta bulunan her türlü hazirunun, iş dünyasının değerli temsilcileri hepiniz hoş geldiniz. Buraya da baktığımda Kazım Dedemi görüyorum, kendisiyle bir gönül bağımız var. Burada bulunan tüm insanlarımıza da hoş geldiniz dileklerimle böylesi güzel bir hizmetin temel atma töreninde bir arada bulunmaktan büyük bir onur duyduğumu ifade etmek istiyorum, hoş geldiniz.
Çok fazla söz etmeye gerek yok. Baktığımızda toplumumuzun tüm insanlarını burada, güzel bir hedef doğrultusunda, bir arada görüyoruz. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Önemli olan; insanlarımız arasındaki o güzelliği, kardeşliği, birliği bir arada bulunduran o yüce değerleri hep birlikte, hepimizin hissedebileceği bir ortamda, insanlarımızın gönlünde, yüreğinde biriktirebilmektir. Onun için burada ben toplumun tüm katmanlarının olduğunu görüyorum ve hakikaten doğru bir noktada da güzel bir faaliyet olduğunu görmekten mutluluk duyuyorum.
Evet, baştan aslında İlçe Kaymakamımızı, İlçe Müftümüzü, İl Müftümüzü ve katkı koyan tüm arkadaşlarımızı tebrik etmek gerekiyor.
Başkanımız ve Kaymakam Bey de ifade ettiler; hakikaten Karşıyaka İlçemiz, gelişmekte olan ama tüm dinamiklerini ve sosyal, ekonomik ve diğer alandaki tüm bileşenlerini bir arada toplayan önemli bir gelişim noktası. Üniversitesiyle, huzurevleriyle ve spor tesisleriyle, ki spor tesisleri geçmişte çok önemli bir müsabakanın altyapısını oluşturmuştu. İleriye yönelik olarak biliyorum ki spor tesisleri planlaması da var. Eğitim bilimleriyle, dini ihtiyaç alanlarıyla birlikte yeni bir merkez doğuyor.
Bu merkezin orta noktasında da hakikaten böylesine geleceğimizi güzel kılma adına insanlarımızın gönlünü, yüreğini, sevginin kaynağından insanlarla buluşma noktasında hakikaten yatılı Kuran kursumuzu, gündüzlü Kuran kursumuzu, konferans salonunu ve onunla birlikte sosyal tesisleri de bir arada buluşturacak bu tesisler, bu mekânlar, bu çevre, bu sosyal donatı daha da güçlenmiş olacaktır ve özünde insanlarımızı ruhen, bedenen, fiziksel olarak hakikaten iyi bireyler olma noktasında da katkı sağlayacaktır.
Milletimizin Başı Sağ Olsun
Bunu şunun için söylüyorum; bu gibi tesislerin, bu gibi noktaların insanların gönlüne, ruhuna ve toplum içerisindeki hepimizin yaşamın ortak kurallarına ve hem dünyevi, hem de uhrevi kurallara uyma noktasında da önemli bir mesajı var. Biraz önce hepimizin içini burkan bir şehit törenimize katıldım. Ben Sabri kardeşimize, ailesine metanetler diliyorum, başsağlığı biliyorum, ülkemize başsağlığı diliyorum, ailesine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.
Kimdir bu Sabri kardeşimiz? Sabri kardeşimiz, sabahın erken vaktinde evinden çıkan ve trafik memurluğu görevini yapmak üzere Altınyol’da, o sıkışan yolda insanlarımızın rahat gidip gelmesine bir alan açmak üzere hayırlı bir görev için tüm insanlığa faydalı olabilecek bir görevi ifa ederken belki gönlüne ve ruhuna iyi seslenilememiş olan, arkadaşlarımıza, talimatlarımıza rağmen bir türlü önüne geçemediğimiz ama verdiğimiz mesajların da yerini bulmaması nedeniyle ve o kardeşimiz kendi park alanında bulunmasına rağmen hunharca, motosikleti sonuna kadar gazlarken kafadan vurmak suretiyle arkadaşımız şehit oldu. Allahtan rahmet diliyorum.
Evet, bir toplum içerisinde yaşıyoruz. Sevgiyi ve kardeşliği ortaya çıkaracağız ve bununla birlikte toplumda kurallara uyacağız ki hepimizin ortak yaşam alanlarında hak ve hukuku da korunmuş olsun. Maalesef hakikaten üzüntü içerisindeyim ama oradan buraya geldikten sonra burada böyle bir tesisin yine insanlarımızın ruhuna, gönlüne, inanç durumuna seslenebilecek bir yatırımla ve belki bu gibi olumsuzluk içerisinde olanlara zamanında seslenilememiş, dikkati çekilememiş vicdanlarına bir korku ya da vicdani sınırlarına bir etki edilememiş kişileri de belki buradan mezun olacak kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, bu vesile ile onların gönüllerine girerek bundan sonra olabilecek hadiseleri de önlemiş oluruz diye düşünüyoruz.
Esas olan, temelde yatan da budur diye düşünüyorum. Evet, yüce dinimiz de oku diyor. İlk emri oku. Evet, okumak için de okunacak güzel yerleri yapmak lazım. Hangi alanda olursa olsun insanlarımızın bilgiden, gelişmelerden güzel bir şekilde beslenmesi ve onun da insanlarımıza sevgiyle birlikte kardeş duygular içerisinde buluşturulması gerekiyor. Onun için bu güzel tesis, bu anlamda güzel bir katkı da yapacaktır diye düşünüyorum.
Arkadaşlarımız sağ olsunlar biraz önce söyledim, Kaymakam Bey, İlçe Müftümüz din görevlilerimiz, ilgili dernekler katkı sağladılar. Burada bulunan, unvanını sayamayacağım herkes katkı koydu. Belediye Başkanımız imar konusunda ve yapı ruhsatı konusunda katkı koydular teşekkür ediyorum yardımcı oldular ama yetmiyor. Temeli atılan yerlerin bitirilmesi gerekiyor. Bu da önemli ama ben diyorum ki çevremize bakıyorum hiçbir cami temeli atıldıktan sonra parasızlık nedeniyle kapısına kilit vurulmamış.
İnsanlarımızın gönül dünyasındaki o yardımlaşma, paylaşma ve güzellikleri çevreye yansıtma noktasında buraları tamamlattırıyor. Evet, Osman Avcı Bey’e şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü kendisinin başta önemli katkıları oldu ama onunla birlikte baktığımda Osman Avcı Bey’in ismini ifade ettim ama Gültekin kardeşlerimiz ve isimleri önümde bulunmadığı için belki ifade edemeyeceğim mazur görünüz tüm arkadaşlarımız buranın bitirilmesi için sıraya geçtiler.
Öbür Dünyaya Bir Şey Götüren Yok
Hepinize isminizi zikretmeden şükran duygularımı sunuyorum. Bu hayırlarla birlikte o gönül dünyanızdan ayırdığınız ve buraya ayırdığınız miktarın bence siz verdikten sonra daha da ziyadeleştiğini ben görüyorum, hissediyorum. Çünkü bu vermenin, katkı sağlamanın o güzel tadına varanlar, heyecanını yaşayanlar biliyorlar. Verdikçe çoğalıyor, verdikçe daha da genişliyor. Önemli olan bu. Hem Allah’ın insanlara bahşettiği, nimet olarak verdiği zenginliği koruyabilmek ve o zenginliği de insanlığa katkı noktasında, bir paylaşım içerisinde, yardımlaşma noktasında hissettirebilmektir.
Hakikaten öbür dünyaya bir şey götüren yok. Makam ve mevkide de zenginlikte de en yukarıya bakarsak sıkıntı çıkıyor. Evet, işimizi büyüteceğiz, ekonomimizi geliştireceğiz ama devamlı yukarı baktığımızda onu ziyadeleştirecek hayır hasenat ve katkıları, paylaşımları, yardımlaşmayı yapmadığımızda hakikaten öneminin de olmadığını görüyoruz. İnsanı yaşatan hoş sedadır. Eğer ki biz dünyada yaşadığımız da mesuliyetini deruhte ettiğimiz görevlerimizde yaptığımız iş ve işlemlerle hoş seda bırakabiliyorsak, mesele o’dur.
Allahaısmarladık…
Ne mutlu bu sedayı oluşturabilen ve bu sedayı toplumun tümünün faydalanması için güzelliklerle buluşturan insanlarımıza şükran duygularımı sunuyorum. Evet, bu naçizane güzel tesisimizin inşallah temel atmasıyla birlikte, hayırlara vesile olacak şekilde ifade ettiğim o hızlandırıcı etkilerle birlikte bir an önce bitip insanlığa, dine, dini yaşayışa ve dini yaşayışın temelinde olan insanlarımızı güzel yaşatma adına, insanlarımız arasında birliği beraberliği kardeşliği pekiştirmek adına, güzellikler doğurmasını ifade ederken, bir taraftan da sizlere arz-ı veda ediyorum.
Onun için hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Normal yaşantı içerisinde bizim için heyecanımız işimizdir ve işimiz, toplumun huzurlu birlikteliği, kardeşliği, bütünlüğü içindir. Ülkemizin, milletimizin, memleketimizin bekası içindir. Tüm bu güzellikleri yaparken, işimizin heyecanıyla kalp de kırabiliyoruz. Onun için bu manada ben hakkınızı helal etmenizi istiyorum.
Önemli Olan Makamlar, Mevkiler ve Zenginliğin Derecesi Değildir
Benden yana helal olsun ama önemli olan biraz önce ifade ettim gibi zengin de olunacak ama paylaşıldıkça çoğalacak ve o güzellikleri hissedeceğiz, hoş seda bırakacağız, güzel eserler bırakacağız, bu dünyada ve gelecek dünya için insanlarımız onu gördükçe şükranla, hayırla, rahmetle yad edecekler. Aynen biz kamu görevlileri, geçici sürelerle devletimizin kurumları adına görev yaparken çalıştığımız süre içerisinde eğer ki yüce hizmetlere vesile olduk ise, o hoş seda bizden sonra da yayılacaktır. O manada hoş seda bırakabildiysek ne mutlu bizlere. Her zaman için bazen insanlar değerlendirme yapabiliyor şurası mı, burası mı, şu kadar zenginlik mi, bu kadar zenginlik mi diye. Yüce yaratan, göklerin ve her bir yerin yaratanı olarak hakim ve hakimiyet ondadır.
Ama dünyevi manada biz makam ve mevkide, zenginlikte, vesaire noktalarda kafamızı yukarıya dikmiyoruz. Yapacağımız işlerde milletimizin huzuru, esenliği ve yardımlaşma ve dayanışması içerisinde sosyal, refah içerisinde yaşaması için yapacağımızı işlerde kafamız yukarda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma noktasında yukarıya bakıyoruz. Ama bulunduğumuz konumlarda ve yaşantımızda, bulunduğumuz noktalarda önümüze bakıyoruz. Onun için önemli olan makamlar, mevkiler ve zenginliğin derecesi değildir. Önemli olan onun hissiyat içerisinde hoş seda bırakacak şekilde insanlarımızın gönlünde yer alabilmektir. Esas mesele budur.
Ben de İzmir’de iki gün önce üçüncü yılımı tamamladım. Bu süre içerisinde eğer ki hoş seda bırakabildiysek ne mutlu bize. Önemli kazanım budur. İnşallah bu duygu ve düşüncelerle hepinize bu tesisin yapımı ve bitmesiyle birlikte hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hem bu manada allahaısmarladık demek istiyorum, hem de buraya katkı sağlayacak tüm arkadaşlarımızla birlikte ilavesi ve ziyadesi olacak tüm yardımlaşmayı ve paylaşmayı sağlayacak arkadaşlarımla birlikte teşekkürlerimi, şükranlarımı, sunuyor, pazartesi günü başlayacak Mübarek Ramazan Ayının ülkemize, devletimize, milletimize, tüm insanlığımıza, İslam Alemine  hayırlar getirmesini diliyorum.
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi de bir kez daha kalben rahmetle ve minnetle anıyorum. Hepinize saygılarımı, hürmetlerimi sunuyor, teşekkür ediyorum.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.