VALİLİKTE KAVACIK TOPLANTISI

VALİLİKTE KAVACIK TOPLANTISI

İzmir’in Karabağlar İlçesine bağlı Kavacık Mahallesi’ndeki referandum kararı, AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi’ni ortak düşüncede birleştirdi.

İzmir’in Karabağlar İlçesine bağlı Kavacık Mahallesi’ndeki referandum kararı, AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi’ni ortak düşüncede birleştirdi. Karabağlar Kaymakamı, Karabağlar Belediye Başkanı, dört partinin ilçe başkanı ve Kavacık Muhtarı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret edip, Kavacık’ta referandum için toplanan imzaların incelenmesini istediler.

kavacik2.jpg

Valilikte acil Kavacık toplantısı yapıldı

İzmir’in Karabağlar İlçesi’ne bağlı ve kara üzümleriyle ünlü Kavacık Mahallesi’nde iki kişi tarafından toplanan ve Yüksek Seçim Kurulu’na götürülen imzalarla, Kavacık’ın Güzelbahçe İlçesi’ne mi yoksa Karabağlar İlçesi’ne mi bağlı kalması konusunda referandum kararı çıkartıldı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından, getirilen imzalara bağlı olarak çıkarıldığı iddia edilen karar; Karabağlar’da siyasi partileri ve yerel idarecileri birleştirdi.

Siyasi partiler Kavacık’ta birleşti

Referandum kararıyla ilgili olarak Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, CHP’li Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, MHP Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur, SP İlçe Başkanı Adem Aktaş, Kavacık Mahallesi Muhtarı Şinasi Köse biraraya gelerek, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret ettiler. Kaymakam, belediye başkanı, partilerin ilçe başkanları ve mahalle muhtarı, Kavacık Mahallesi’nde bütün hizmetlerin Karabağlar yerel yönetimleri tarafından fazlasıyla karşılandığını belirterek, Kavacık’ın Karabağlar’a bağlı kalması konusunda hemfikir olduklarını belirttiler.

Kavacık Muhtarı ‘İmzalar ulaşım sorunu için toplandı’

Kavacık Mahalle muhtarı, imzaların ulaşım sorununun çözümü için toplandığını, imza verenlerin çoğunun mahallelerinin Güzelbahçe’ye bağlanması konusunda imza attıklarını dahi bilmediklerini ve imza atanlar arasında seçmen vasfı taşımayan öğrencilerin imzalarının dahi yer aldığını anlattı.

AK Parti İlçe Başkanı Erten, ‘Siyah üzüm Karabağlar’ın simgesi olmalı’

Bütün siyasi partilerin hemfikir olduğu toplantıyla ilgili bilgi paylaşan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, toplanan imzaların gerçekliği konusunu ele aldıkları toplantıda, “Sayın Valimize Kavacığın siyah üzümünün Karabağlar'a isim olarak ilham kaynağı olduğunu ifade ettik. Karabağlar’ı tarif edecek logonun Kavacık Üzümü ile tasvir edilmesi gerektiğini ifade ettik. Kavacığın Karabağlar'ın yerel hizmetlerinden ve merkezi hükümet hizmetlerinden maksimum düzeyde yararlandığını anlattık. Bütün siyasi partiler olarak Kavacığın Karabağlar'da kalması yönünde görüş birliği içerisinde olduğumuzu belirttik. Aynı şekilde, tarafımızca gündeme getirilen İzmir Demokrasi Üniversitesi Kampüsünün Karabağlar'da yapılması yönünde ittifak içerisinde olduğumuzu da ifade ettik” dedi.

Valilikteki Kavacık toplantısı Türkiye siyasetine örnek oldu

Farklı siyasi görüş taşımanın ortak fayda üretmeye engel olmadığını ve bu toplantıda bunun en güzel örneğini verdiklerini belirten Başkan Erten, “Toplantıda Karabağlar'ın temel konularını, kentsel dönüşümü, üniversiteyi ve Kavacığı hep birlikte detayları ile konuşma imkanı bulduk. Merkezi Hükümet, Yerel Yönetim, Siyasi Partiler Kamu Yararına olacak projelerde, hizmetlerde birlikte hareket edebilir. İşbirliği yapabilir. Ortak hareket edebilir. Bunun için farklı siyasi, ideolojik görüş taşımak, Ortak Fayda üretmeye engel değildir. Bu günkü tablo, Türkiye'de her konuda öne çıkarılabilir.

Bir olma, Bütünleşme, Tevhid olma, Cem' olma, ne dersek fark etmez. Karabağlar'da, Karabağlar'ın iyiliği, geleceği için, gelişmesi için ortak hareket etme iradesi ortaya koymak sorumluluğumuzdur.

İyi emsal teşkil etmesi yönündeki ortak çabamızın sürdürülebilir ve geniş etkili olması yönünde bir etkinlik oluşturması için benzer refleksler ortaya koymaya devam edeceğiz. Karabağlar'ın tarihi misyonunun, İzmir ve Türkiye için öneminin farkındayız. Çağdaş, Gelişmiş, Demokratik, Çoğulcu kimliği ile Türkiye'nin Sosyal AR-GE’si, Düşünce ve Uygulama Vadisi olan Karabağlar için ne yapsak azdır” dedi.

İzmir Valisi Ayyıldız, imzaların incelenmesi talimatını verdi

Karabağlar’ın merkezi ve yerel yöneticilerini, siyasi parti başkanlarını dinleyen İzmir Valisi Erol Ayyıldız,  Mahalli İdareler ve Yüksek Seçim Kurulu’ndan, toplanan İmzaların gerçekliğinin, seçmen vasıflı olup olmadığının titizlikle araştırılması hususunda hızlı bir şekilde çalışmaların başlatılması yönünde talimat verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.