Valilik'ten SMS açıklaması: Gereken adımlar atılacaktır

Valilik'ten SMS açıklaması: Gereken adımlar atılacaktır

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bu akşam depremzedelere destek için gerçekleştirilecek bağış kampanyasında SMS desteğinin sağlanacağı açıklandı.

MEDYA EGE - İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sabah saatlerinde katıldığı İsmail Küçükkaya'nın programında yapılan çağrıya yanıt verdi.

Programdan sonra, Tunç Soyer ile yüz yüze bir görüşmenin gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada "İzmir Büyükşehir Belediyesinin bir TV kanalında yapacağı kampanyayı AFAD İzmir İl Müdürlüğü ile yapılacak bir protokol çerçevesinde yürütebileceği, bu noktada yapılan yardımların gerek bölgedeki depremzedeler için gerekse İzmir’e gelen depremzedelerin faydasına kullanılabileceği ifade edilmiştir" denildi.

HARCAMA FORMÜLLERİ SUNULDU

Öte yandan söz konusu kampanyaya münhasır açılacak bir hesapta gerek nakdî gerek SMS yoluyla toplanacak bağışların İzmir Büyükşehir Belediyesi ile AFAD arasında yapılacak protokol çerçevesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesinin adının verileceği; bir kalıcı konut mahallesi veya konteyner kent, çadır kent veya deprem bölgesine bir aş evi kurulması ya da İzmir’e yerleşecek depremzedelerin, kira yardımı dahil, nakdî/aynî ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılması gibi Büyükşehir Belediyesinin isteği doğrultusunda harcama formülleri önerildi.

Açıklamada Başkan Soyer'in de bu formülleri değerlendireceği ve kararını bildireceğini ifade edildi. Açıklamada son olarak "Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in vereceği karar doğrultusunda valiliğimizce gereken adımlar atılacaktır" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.