Valve, cinsel içerik denetimi için özür diledi!

Valve, cinsel içerik denetimi için özür diledi!

Steam‘in sahibi Valve, 2017 yılında yayınladığı yeni kuralları ile adından sıkça söz ettirmişti. Bu sıkı kuralları uygulamaya başlayan şirket, geçtiğimiz hafta Steam‘de bulunan üç oyuna ceza kesti.

Tartışmaları da beraberinde getiren bu durum için şirket geçtiğimiz gün özür diledi!

Geçtiğimiz hafta Steam üzerinden indirilebilir oyunlarında cinsellik içeren unsurlar bulunduğu için üç adet oyun yapım firması engellenmişti. HunieDev, LupieSoft ve Neko Works adlı bu oyun firmaları oyunlarında Steam kurallarını ihlal eden herhangi bir içerik bulunmadığını iddia ediyordu.

Valve, oyun yapımcılarından tek tek özür diledi!
 

Gelen tepkiler ve şirket yönetiminin yeniden değerlendirmesi sonucunda bu şirketlere bir özür yazısı yollandı. Her üç yapımcı da resmi Twitter adresleri üzerinden Valve firmasının kendilerinden özür dilediğini açıkladı.

Valve’nin yapım firmaları için denetim ve kontrol rehberi niteliğinde olan ve gerekli yaptırımları uyguladığı kurallar kitabının çok sıkı olduğu ifade ediliyordu. Cinsellik içermeyen oyunları bile ilk fırsatta Steam platformundan silebilen firma, konunun hassasiyeti bakımından bu kırmızı çizgilere sahip olduğunu söylüyor. Ancak bu hassasiyeti iyi dengeleyemeyen şirket, oyun firmalarını mağdur edecek boyutlara varan yaptırımlar uyguluyor. Neyse ki hatalarının farkında olan firma özür dilemeyi de ihmal etmiyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.