Vapurla Mordoğan Keyfi Başladı

Vapurla Mordoğan Keyfi Başladı

İlk sefere ilgi büyük oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mordoğanlılara çifte bayram sevinci yaşattı.  Foça'nın ardından Mordoğan'a da vapur seferleri başlarken, ilk sefere ilgi  büyük oldu. Karşıyaka ve Konak'tan "Dario Moreno" gemisine binen 100'ün üzerinde  tatilci keyifli bir deniz yolcuğunun ardından Mordoğan İskele'ye ulaştı. Yolcuları iskelede Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, esnaf ve vatandaşlarla birlikte çiçeklerle karşıladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl startını verdiği Foça seferlerinden sonra, bu yıl da Karaburun’un turistik merkezlerinden Mordoğan’a vapur seferi başlattı. Son teknoloji gemilerle donattığı gemi filosuyla deniz ulaşımında önemli hamleler yapan Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ tarafından gerçekleştirilecek Mordoğan seferleri başladı.  Foça bağlantılı ilk Mordoğan seferine de ilgi büyük oldu.  Sabah 08.00'da Karşıyaka'dan, 08.20'de Konak İskele'den "Dario Moreno" isimli gemiye  150 yolcu bindi. Yolcuların bir bölümü Foça'da inerken onları hoş bir sürpriz de karşıladı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, gemiden inen yolculara çikolata ikram ederek bayramlarını kutladı. Dış körfezde Foça'nın ardından Mordoğan'a başlayan gemi seferleri için  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür eden Demirağ, "Başkanımız yine bir büyüklük gösterdi. Foça'nın ardından Mordoğan gemi seferlerini de başlattı. Artık Karaburun-Mordoğan-Foça hattı da birbirine bağlandı. Vatandaşlarımız deniz ulaşımını en güzel şekilde kullanarak Mordoğan ve Foça'yı gezebilecek, rahat bir şekilde ulaşım imkanı sağlayacak" diye konuştu.

Mordoğan'da sevinçli buluşma

Foça'da kısa bir molanın ardından Mordoğan'a hareket eden geminin yolcuları ise oldukça keyifliydi. Seyahatleri boyunca kimi gazete okudu, kimi cep telefonundan televizyon seyretti kimi de derin maviliklere bakarak güzel manzaranın tadını çıkarttı. 107 yolcuyla Mordoğan'a ulaşan gemiyi Mordoğan İskelesi'nde Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır çiçeklerle karşıladı. Esnafın ve vatandaşların da katılımıyla Mordoğan seferinin ilk yolcuları büyük bir heyecanla karşılandı.

Turizme ivme

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür eden Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Mordoğan'a deniz ulaşımının gerçekleşmesini çok istiyorduk. Hem vatandaşlarımız hem de  esnafımız adına da çok mutluyum. Bu seferler  ilçe turizmimize büyük ivme kazandıracak. Esnafımızın işlerini de olumlu yönde etkileyecek" dedi.

Hem ekonomik hem keyifli

Sefer ücretlerinin oldukça ekonomik olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Artık İZBAN'a, otobüse binmeden rahat bir şekilde hem Foça'yı hem de Mordoğan'a gitme şansımız oldu. Hem günübirlik tatilciler hem de Foça ve Mordoğan'da yaşayan yazlıkçıları için çok büyük kolaylık.  Küçük çocukları olanlar için de çok büyük bir imkan. Çocuklar da deniz yolculuğundan büyük keyif aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" dedi.  

Esnaf bayram etti

Mordoğan'a başlayan gemi seferlerini büyük bir sevinçle karşılayan Karaburun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Latif Ok "İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Esnafımız da çok mutlu. Mordoğan'a gelecek turist sayısı arttıkça esnafımızın da işleri artacak" dedi.  

Hafta sonu karşılıklı ikişer sefer

Cumartesi ve Pazar günleri sabah 08.00’de Karşıyaka’dan kalkan İZDENİZ gemileri, Konak iskelesinden de yolcu alıp önce Foça’ya, oradan Mordoğan’a geçiyor. Yolculuk, saat 13.00’te Karşıyaka iskelesinde son buluyor.

Dönüş yapacak tatilciler veya Mordoğan'a direkt geçmek isteyenler için  saat 16.30’da Karşıyaka’dan, 16.50'de Konak'tan hareket eden  gemiler, bu kez önce Mordoğan’a, ardından da Foça’ya uğruyor. Gemi saat 21.30’da Karşıyaka iskelesine yanaşıyor.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bayram nedeniyle 10 Temmuz'a kadar sürdürdüğü, önümüzdeki haftadan itibaren  de  her cumartesi pazar   gerçekleştireceği Foça bağlantılı Mordoğan seferlerinin ücretleri tam 12 TL, öğretmen 10, öğrenci ise 8 TL olarak belirlendi. İzmirliler Mordoğan seferleri için de “İzmirim” kartı kullanacak. Mordoğan ile Foça arasında keyifli bir deniz yolculuğu yapmak isteyenler ise tam bilet için 10 TL, öğretmen  için 8 TL, öğrenci için de 6 TL ücret ödeyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.