Varol Yaşaroğlu Özel Egeliler İle Buluştu

Varol Yaşaroğlu Özel Egeliler İle Buluştu

Ünlü animasyon yapımcısı ve karikatürist Varol Yaşaroğlu, Özel Ege Lisesinin konuğu olarak geldiği İzmir'de yaklaşık 1500 öğrenciyi animasyon dünyasında sihirli bir yolculuğa çıkardı.

 

Geçtiğimiz günlerde vizyona giren Fırıldak Ailesi Batsın Bu Orta Dünya filmiyle beyaz perdede büyük ses getiren ünlü animasyon yapımcısı ve karikatürist Varol Yaşaroğlu, Özel Ege Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. 4. sınıf öğrencilerinin yürüttüğü animasyon projesine destek veren Yaşaroğlu öğrencilerle atölye çalışması yaptı. Daha sonra Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde Özel Ege Lisesi okul öncesi, 1, 2, ve 3. sınıf öğrencileri ile 20 konuk anaokulundan gelen öğrencilerle buluşan Yaşaroğlu, eğitimde mizahın önemini vurguladığı söyleşide miniklere birbirinden keyifli dakikalar yaşattı. Ardından ortaokul öğrencileri ile bir araya gelen Yaşaroğlu, animasyon tutkunu öğrencilerle çizgi dünyasının inceliklerini paylaştı. Varol Yaşaroğlu, Özel Ege Lisesi Radyosuna da konuk olarak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Yaklaşık 1500 öğrenci ile kucaklaşan Yaşaroğlu, “Bugün benim için çok özel bir gün oldu.  Bu kadar büyük bir kalabalıkla karşılaşacağımı düşünmüyordum. Kral Şakir olsun, Fırıldak Ailesi olsun gerçekten büyük sevgi ile yaptığım işler. Aynı şekilde öğrencilerden de bu sevgiyi alınca inanın çok mutlu oldum” dedi.

MUTLULUĞUN TEMEL ŞARTI SEVDİĞİN İŞİ YAPMAK

Yaklaşık 5 yaşından beri çizdiğini anlatan Varol Yaşaroğlu, “İlk çizgim Pembe Panter oldu. O zamanlar baktım ki büyükler çizgi film izlemiyorlar, ‘Ben büyüyünce çizgi film izlemeye devam edeceğim, hatta çizgi film izlemeye devam etmekle kalmayıp bir de çizgi film yapıp bunları insanlara izlettireceğim’ dedim. O tarihten günümüze kadar hep bunun üzerine gittim, bunun üzerine odaklandım. Şu anda vizyonda olan filmimiz Fırıldak Ailesi filmine kadar bir çizerlik maceram var. Öğrencilere de şunu tavsiye ediyorum; lütfen sevdiğiniz işi yapın. Yaşadığınız çağda hayatınızın yüzde sekseni iş hayatında geçiyor. İş hayatınızda mutlu değilseniz, yaptığınız işi severek yapmıyorsanız, bu bence dünyanın en büyük mutsuzluğu. O yüzden diyorum ki içinizdeki potansiyeli gerçekleştirin. Ben içimdeki potansiyeli gerçekleştirmek için hep çizdim. Çizerek zevk aldım ve şu anda da acayip mutluyum.  Bunu yeni neslin kulağına küpe yapması gerektiğine inanıyorum. Çünkü ileride mutluluğun temel şartı bu. İçinizden gelen sesi dinleyin. Bu sizin yaptığınız işi sevmenizi sağlayacak ve yaşama sevinciniz olacaktır” diye konuştu.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.