Varyant Rotary’den Barış Günü Kutlaması

Varyant Rotary’den Barış Günü Kutlaması

Varyant Rotary Kulübü'nün 21 Eylül Dünya Barış Günü’nü düzenlediği “Dünya Anlayış ve Barış Günü” etkinliğinde Olten Filarmoni Trio Konseri düzenlendi.

Varyant Rotary Kulübü 21 Eylül Dünya Barış Gününü çok özel bir dizi etkinlikle kutladı. Dünya barışının sanatın ve müziğin evrensel diliyle sağlanabileceği düşüncesiyle Olten Sanat İcra Kurulu Başkanı ve Bölge Kültür Sanat Komite Başkanı Fatma Olten’i sevginin, saygının, empati kurmanın ve anlayışın önemi üzerine vurgu yaptığı sunumla ağırladı.

Dünya Barışının öncelikle kendi içimizdeki siyah ve beyazın ayrıştırılmasıyla sağlanabileceğini dile getiren Fatma Olten, “Önemli olan içimizdeki beyazı büyütmek ve siyahı küçültmek. Her bireyin kendi sınırları içerisindeki özgürlüğüne saygı duymak, anlayıp anlaşmak… Sınırlarının sonunu, insanların ve ülkelerin birbirlerinin sınırlarını bilmeleri… Kendi iç dünyamızı çözmek, anlamak ve empati kurmak bana göre anlayış ve ardından gelecek olan barış için önemli olan…”şeklinde konuştu.

foto-8-fatma-olten.jpg

İlk olarak 1981 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 57. Birleşiminde her Eylül’ün üçüncü Salı gününün “Uluslararası Barış Günü” ilan edilmesinin ardından 2001 yılında bu tarihin “21 Eylül Dünya Barış Günü” olarak kesinleştirildiğini ve her 21 Eylül’de Birleşmiş Milletler Genel Merkezinde üzerinde “Çok Yaşa Barış” yazılı çanın çalındığını dile getiren Varyant Rotary Kulübü Başkanı Hakan Yüksel, “Savaşlarda ölenlerin anısına Japonya tarafından yaptırılan bu çan, dünyanın tüm kıtalarından çocukların bağışladıkları bozuk paralarla üretilmiştir. Bizler de barışın inşaasının çocuklar için önemini göz önünde bulundurarak İzmir’de ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim gören öğrencilerin katılımına açık “Dünya Anlayış ve Barış Günü” temalı ödüllü serbest resim yarışması düzenledik. Barış temalı resimler ile dereceye giren öğrencilerimiz Eylül ayı sonunda eserleri sergilenerek ve bir takım ödüllerle ödüllendirilecek” diyerek eylül ayı boyunca çalışmaların devam edeceğini söyledi.

foto-6.jpg

Müziğin Evrensel Diliyle Barış…

Etkinliğin ikinci yarısı Olten Filarmoni Trio Konseri ile devam etti. Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla, “ Varyant Rotary Kulübü üyelerine yaptıkları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum ayrıca Sevgili Fatma Olten’e de Müziğin Evrensel Diliyle Barış’ı sağladığı ve bugünü de özel kıldığı için çok teşekkür ediyorum. Varyant Rotary kendimizi iyi hissettiğimiz kulüplerden bir tanesi tabiî ki bu akşam bunda sanatın etkisi de büyük…” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.