“Vatan toprağı üzerinde hesap yapanlar var”

“Vatan toprağı üzerinde hesap yapanlar var”

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ yazdığı son köşe yazısında Trabzon’da güvenlik güçlerine yardım etmek isterken PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 15 Yaşındaki Eren Bülbül’ü andı.

Özdağ, “Eren, PKK’nın katlettiği yüzlerce çocuktan biri. 80’li,90’lı yıllarda katledilen çocukları, bebekleri bir hatırlayın. Yine gonca açmadan solmuş, toprağın kara bağrına verilmişti. İçimizde hala bu ihanet örgütünün gerçek yüzünü görmeyenler var. Kürt meselesini PKK’nın talepleri bağlamında çözmeye çalışan, vatan toprağı üzerinde hesap yapanlar var” diye konuştu. 


Suriye ve Irak’taki gelişmelere bakarak Türkiye’nin de bir gün tökezleyeceğini, toprak koparma şartlarının oluşabileceğini düşünenlerin olduğuna dikkat çeken AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Her gün büyüyen olaylar Etnik bölücülüğün hala en büyük tehdit olduğunu gösteriyor. Devlet FETÖ’ye karşı kararlı bir mücadele yürüttü. Hala da yürütüyor. Darbe sonrası devletin zaafa düşeceğini düşünerek terör örgütü eylemlerini artırdı. Örgütün Karadeniz açılımı biraz da bununla ilgili. Karadeniz’de etnik ayrımcı bulabilmek mümkün değil. Örgüt onun için militanlarını diğer Marksist örgütler içinden devşiriyor. Marksist sol dün Kürtçülüğe yataklık etmişti hala etmeye devam ediyor” dedi.
 

MEDYA’DA MİLLİLİK SORUNU VAR
 

ABD’ye YPG ile ittifak yaptığı için haklı bir tepki gösterildiğini kaydeden Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Kendi içimizdeki YPG/PKK muhiplerini görmüyoruz. Eren Bülbül’ün şahadeti bir futbol maçı kadar gündem oluşturmuyorsa o ülkenin görsel ve yazılı medyasında bir millilik sorunu var demektir. Bazıları görmezden geldi, bazıları bir köşeye sıkıştırdıkları küçük bir haberle iktifa ettiler. Her gün büyüyen olaylar, artan terör bu meselenin yeniden masaya yatırılmasını gerekli kılıyor.”


TÜRKİYE BÖLGEDEKİ REFERANDUMU DURDURMALIDIR


Suriye Kantonları ile PKK’nın hem yeni silahlara hem yeni bir cephe gerisine kavuştuğunu belirten Özdağ yazısına şöyle devam etti, “Barzani’nin referandumunun örgütün moral motivasyonuna müthiş katkı yapacağını söylemeye bile gerek yok. Türkiye bu referandumu durduracak ekonomik estrumanlara sahiptir. Bunu ya durdurmalı yahut Türkmenlerin varlığını ve menfaatlerini garanti altına alacak girişimlerde bulunmalıdır. Bazı çevreler iki de bir Kürtler için özerklik istiyor ve bunu demokratikleşme olarak takdim ediyor. Aynı çevreler Türkmenler söz konusu olunca Özerkliği unutuyorlar. Barzani gerçi önce bölgenin demografik yapısını değiştirerek muhtemel bir referandumda Musul/Kerkük’te farklı oy çıkmasını engelledi. Ne hikmetse Türkiye’de ana dilde eğitim isteyenler, Kuzey Irak’ta Barzani’nin Soranice dışında devleti diğer dillere kapatmasını hiç sorun etmiyorlar. Bugün Kuzey Irak’ta bırakınız Türkçeyi Kurmança lehçesi ile bile bir dilekçe veremezsiniz.”


“Eren Bülbül’ü hayatının baharında kaybettik” diyerek sözlerine devam eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Yeni acılar, üzüntüler, hayal kırıklıkları yaşamıyorsak bu sorunu Türkiye'nin hayat memat meselesi ciddiyetinde ele almak zorundayız. Aksi takdirde bu terör döngüsü sadece AK Parti'yi vurmakla kalmaz bütün ülkeyi vurur” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.